in ,

Nieuwe baas Wereldbank is loyale Trump aanhanger

De Amerikaanse econoom David Malpass is gekozen tot de nieuwe president van de Wereldbank. De 63-jarige Amerikaan staat bekend als loyale aanhanger van Donald Trump, met wie hij een afkeer van grote internationale instituties deelt.

Malpass was tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 economisch adviseur van het campagneteam van Trump.

De laatste tijd bekleedde hij een hoge functie binnen het ministerie van Financiën, waar hij zich bezighield met internationale economische zaken.

De Wereldbank is ‘s werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking. Er bestaat een soort herenakkoord dat de Amerikanen het hoofd van de Wereldbank mogen aanwijzen, terwijl de Europeanen die van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) mogen benoemen.

Malpass was dan ook de enige kandidaat die formeel voor de post was genomineerd.

De vorige Wereldbank-president, de tijdens het bewind van Barack Obama aangewezen Jim Yong Kim, kondigde begin dit jaar zijn vertrek aan. Hij werd de afgelopen maanden op interimbasis waargenomen door Kristalina Georgieva.

Die voormalige eurocommissaris werkt al langer in de top van de Wereldbank.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

Photo by TroyMG


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Groot migrantenprotest legt treinverkeer van Athene plat, eisen vervoer naar Griekse grens

Weer 1 miljard EU-belastingeuro’s naar Griekenland voor “schuldenlastenverlichting”