in

Weer een middelvinger: Bijna 400 ambtenaren VWS kregen gemiddeld 1100 euro coronabonus

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een op de vier ambtenaren een bonus gegeven voor overuren die zij maakten in de zomer vanwege de coronacrisis. Gemiddeld kregen zij bijna 1.092 euro, dat is meer dan de 1000 voor medewerkers in de zorg.

De bonus voor de ambtenaren van het ministerie kon oplopen tot een bedrag van 3500 netto, schrijft minister Hugo de Jonge (CDA) in antwoord op Kamervragen.

Lang niet alle ambtenaren kregen dat bedrag, er waren ook ambtenaren die 100 kregen overgemaakt als dank voor ‘maandenlang vrijwel onafgebroken’ meehelpen bij de bestrijding van de coronacrisis.

‘Heel pijnlijk’

De bonus, waar RTL Z afgelopen zaterdag over schreef, wekte flinke verontwaardiging op. -Kamerlid Maarten Hijink vond het “wel heel pijnlijk” dat de ambtenaren hun bonus al binnen hebben, terwijl het zorgpersoneel er nog op wacht.

Het ministerie bevestigt vandaag dat de ambtenaren hun bonus inderdaad al op hun rekening hebben.

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
Gast
11 maanden geleden

Nederland wordt steeds meer een crimineel land. Voor liegen en bedriegen een bonus krijgen en voor hard werken nog steeds wachten op een schijntje. Revolutie en wel snel!!

Goh, het zal niet: Aanslagpleger Wenen in 2019 al veroordeeld voor terrorisme

Wat een lef: Europarlementariërs woedend over opschorten dagvergoeding vanwege corona