in , ,

Weer meer mensen leven onder armoedegrens

Het aantal Nederlanders dat onder de armoedegrens leeft, is in 2013 verder toegenomen. Onder eenoudergezinnen, alleenstaanden tot 65 jaar, niet-westerse huishoudens, bijstandsontvangers en kinderen is de het hoogst. Vooral in de grote steden wonen mensen met zeer lage inkomsten. Daarbij springen en Leeuwarden eruit.

Voor het vaststellen van armoede hanteert het SCP een zogenoemde niet-veel-maar-toereikend-criterium: dat je nodig hebt voor eerste levensbehoeften en deelname aan de . Voor een alleenstaande is dat 1060 euro netto per maand, voor een paar met een kind 1770 en voor een éénoudergezin met een kind 1410 euro. Het CBS hanteert een inkomensgrens die lager ligt dan die van het SCP.

Als mensen die aan een van beide criteria voldoen bij elkaar worden opgeteld, telde vorig jaar 1,4 miljoen mensen die moesten rondkomen van een laag inkomen.

via Binnenlands Bestuur.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Democratie in de EU: Demonstreren in Spanje niet meer toegestaan

Senator Duivesteijn: eigen ziekte reden tegenstem