in ,

Wees welkom: Jihadiste die terugkeer eist blijkt echtgenote van beruchte IS’er 

jihad ned

Een van de Nederlandse jihadistes die in een Syrische detentiekampen vastzit en terug naar Nederland wil komen, blijkt de vrouw van een beruchte Deense IS’er die wordt verdacht van het plannen van aanslagen en het houden van slavinnen.

Maandag oordeelt de rechtbank of Nederland haar en 22 andere IS-vrouwen terug moet halen.

[…]

Ze waren huisvrouw, vrijwel altijd binnenshuis om te koken en voor de kinderen te zorgen. De vrouwen die terugkwamen in Europa zeiden voor de rechtbank doorgaans hetzelfde.

Maar wat zal Ojone I. daarover zeggen, als ze al ooit in Nederland terug zal komen? Zij blijkt de vrouw te zijn geweest van de beruchte Deense IS’er Basil Hassan, zo meldden bronnen aan deze krant.

De Deen is door de VS als IS-coördinator van buitenlandse aanslagen op de terreurlijst gezet, wordt in Denemarken gezien als pleger van een moordaanslag op een publicist en zou medeverantwoordelijk zijn voor het opblazen van een Russisch vliegtuig boven Egypte.

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5311315915 57237e55e8 zwarte piet

‘Tegenstanders’ roetveegpiet komen met eigen sinterklaasjournaal en intocht

erdogan 4

Turkije begint met terugsturen IS-terroristen, waaronder één ‘Nederlander’