in ,

Weg met digitalisering: Duitsers beschadigen massaal RFID chip op ID kaart

Duitsers beschadigen massaal hun op afstand uitleesbare chip (RFID) van hun ID kaart door hem even in de magnetron te leggen volgens. Deze week is een 29 jarige Duitser daarvoor zelfs gearresteerd op de luchthaven van Frankfurt, nadat de politie had geconstateerd dat hij zijn ID een dergelijke behandeling gegeven had. De man wordt beschuldigd van het illegaal aanpassen van officiële documenten en het knoeien met overheidseigendommen.

Een soortgelijke aanklacht is in NL ook mogelijk, omdat de Nederlandse er van uitgaat dat het paspoort eigendom is van de Staat der Nederlanden en alleen in bruikleen gegeven wordt gedurende een zekere tijd. Wanneer de chip in je paspoort stuk gaat heb je een probleem. Volgens artikel 54 Paspoortwet kan je paspoort worden ingenomen als “het zodanig is beschadigd dat daarin opgenomen beveiligingskenmerken zijn aangetast, gegevens niet meer leesbaar zijn of een deel ervan ontbreekt.” Je reis naar het buitenland kan ook in NL zomaar op het vliegveld eindigen.

Volgens the Washington Post, heeft een onderzoek uit 2014 uitgewezen dat bijna 40 percent van de Duitsers de toegenomen digitalizering en de rol van de spionagediensten ziet als een bedreiging.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by JuditK


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
5 jaren geleden

Je pas of ID kaart vliegt in brand als je hem in de magnetron doet. In de spiegeling van het licht kun je zien waar die zit. Geef er daar een klap op met een spijker en hamer. Test hem daarna bij een oplaadpunt van de OV chipkaart. Als hij het nog doet zie je iets als ‘Chip niet leesbaar’. Maar hij registreert hem dus wel. Als hij kapot is zie je niks. Deze methode is minder zichtbaar op de pas, als een verbrande chip.

bert
5 jaren geleden

Gebruik een volledig dicht loden kastje of een RFID blokker.
De kaart met RFID steek je in een apparaatje waardoor de chip tijdelijk en volledig vleugel lam is. Zodra je de kaart weer uit het apparaatje haal, is de chip weer ‘normaal’ bruikbaar. Gelukkig gaat de techniek sneller dat een ambtenaar kan bedenken….

bert
5 jaren geleden

Aanvulling: de RFID blokker die ik bedoel is een apparaatje met daarin speciale elektronica welke zorgt dat de straling van RFID volledig wordt geabsorbeerd. De RFID chips zenden uit op de zogenaamde ISM frequentie daardoor is de RFID blokker zelf niet strafbaar. Het kastje is in feite een “ontvanger” welke zelf de RFID activeert, De RFID kan maar 1x actief zijn en is daardoor voor andere niet meer uitleesbaar. Gewoon een slim handigheidje dus !

En daar gaat weer 3,4 miljard….

Hoe omzeilen we de (grond)wet? Doe als uw overheid en lees hem niet!