in ,

Zadel de samenleving er maar mee op: ‘Weinig begeleiding in jeugdgevangenis door hoog ziekteverzuim’

13996186406 8737bc6d24 gevangenis1

Criminelen in jeugdgevangenissen worden vaak niet behandeld doordat het ziekteverzuim onder gevangenispersoneel hoog is. Dat schrijft het AD. Volgens de krant zijn jonge criminelen daardoor slecht voorbereid op een terugkeer in de samenleving en is de kans op recidive hoger.

De krant maakte een analyse van de jaarverslagen van alle justitiële jeugdinrichtingen en sprak met werknemers, advocaten en rechters. Sinds 2010 komen alleen de allerzwaarste gevallen in een jeugdgevangenis. De reorganisatie van de inrichtingen die daarmee gepaard gingen en de ‘zwaardere’ populaties zorgen echter voor een zware belasting van het personeel.

Het ziekteverzuim onder het gevangenispersoneel ligt met 7,9 procent ruim twee keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Bijna een op de vijf groepsleiders zat vorig jaar ziek thuis. Door het verzuim gaan dagprogramma’s niet door, kunnen jongeren niet op verlof of en kunnen ze niet sporten. Het zorgt voor grote onvrede. Het aantal klachten tegen inrichtingen over het uitblijven van behandeling en begeleiding, dat gegrond is verklaard, steeg met 58 procent ten opzichte van vorig jaar.

via nrc.nl.

Foto via FP Creatief cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fb19224564d5330a621a8b7d 640 Traxx1

Goed bezig NS: Opvolger Fyra blundert ook

43fe0c348d9122ffb79465da 640 facebook1

De 5 dingen die ik leerde sinds ik stopte met Facebook