in ,

Wereldbank gaat obligaties uitgeven via de blockchain

bitcoin 3585354 1280

De Wereldbank gaat als eerste ter wereld een obligatie uitgeven gebruikmakend van blockchain, via de Australische Commonwealth Bank (CBA). Het is de eerste stap naar hoe de kapitaalmarkt er in de toekomst zal uitzien, aldus het hoofd blockchain van CBA.

UBS: Meer interesse in crypto en blockchain

De Zwitserse bank UBS heeft een nieuw rapport gepubliceerd waarin ze zich veel positiever toont over crypto en blockchain dan een jaar geleden. Dit ondanks de forse daling van de prijzen van crypto in 2018. De bank voelt steeds meer vraag van gebruikers en geïnteresseerden in de nieuwe digitale valuta. Zo is het trouwens met alles in de geschiedenis: echte, duurzame, belangrijke veranderingen in de samenleving komen immer vanuit de basis.

Vooral over de onderliggende technologie van blockchain toont de bank zich enthousiast. Ook andere andere financiële instellingen, zoals ING die inmiddels handelstransacties via de blockchain heeft opgezet, zijn steeds positiever over het gebruik van deze nieuwe technologie.

Alle hens aan dek

Ook computergigant IBM en de Deense scheepvaartmaatschappij Maersk realiseren blockchain-toepassingen. Zij ontwikkelden het eerste platform waarin in real-time transporten worden aangegeven. Al 94 organisaties sloten zich aan en maar liefst 154 miljoen ‘shipping events’ werden geregistreerd.

Vermogen opgehaald via ICO vertienvoudigd

Het aantal ICO’s (Initial Coin Offerings, oftewel beursgangen (IPO) in cryptomunten) is in het tweede kwartaal van 2018 verdubbeld ten opzichte van 2017. Over de eerste acht maanden in 2018 werd de tegenwaarde in crypto’s van 11 miljard dollar opgehaald voor nieuwe projecten. Dit betekent een vertienvoudiging tegenover het tweede kwartaal van 2017!

Bitcoin ETF & SEC

Een stapje terugzetten om beter te kunnen springen? Wie weet. Het is in ieder geval nagelbijtend afwachten voor iedereen die privé of professioneel in cryptomunten geëngageerd is. Want de SEC (Amerikaanse beurscommissie) beslist in september en oktober 2018 over de aanvraag voor maar liefst 9 ETF’s, beursgenoteerde belegginsfondsen, in dit geval in Bitcoin. Cryptobeleggers zijn desillusioneerd en ongeduldig want zo’n beslissing was eigenlijk voorzien voor augustus.

Ondertussen zijn de meeste Bit- en Altcoins aanzienlijk in waarde gedaald. Het is ook een (tussentijdse) make-or-break situatie. Goedkeuring kan een enorme doorbraak betekenen want een officiële stempel van goedkeuring verkrijgen zou zeer waardevol zijn. Afkeuring van de bitcoin ETF waarschijnlijk een tijdelijke terugval in interesse, hoewel die voor een groot deel reeds in de koersen verwerkt lijkt.

Malversaties

Criminelen – cyberhackers in dit geval – hebben 720 cryptorekeningen geplunderd in 2017. Een toename met maar liefst 369%, zo meldt het ‘2018 Cryptocurrency Exchanges: User Accounts Leaks Analysis’ rapport. Al bij al peanuts in een markt die ondertussen 270 miljard dollar waard is, maar je zult maar bij diegenen zijn die getroffen werden. Het leert dus weer dat veiligheid in deze voorop dient te staan. Gebruik bijvoorbeeld altijd een hardwallet (bijvoorbeeld een TREZOR) voor de opslag van bitcoin en crypto.

VICELAND: Het geldspel over crypto

Op de televisiezender Viceland, altijd actueel en interessant, loopt de serie met de veelzeggende titel ‘Het Geldspel’. In aflevering 3 wordt in een korte tijdspanne heel veel over crypto’s samengebald. Kijken is een aanrader en kunt u hier online kunt bekijken. OVerigens is de hele reeks van Het Geldspel trouwens erg bekijkenswaardig voor wie in geldzaken geïnteresseerd is.

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
aardgas

Gasloos? Een illusie!

roths 759x500

Lord Rothschild waarschuwt dat de Nieuwe Wereld Orde in gevaar is