in ,

Wervelend optreden Timmermans, maar belangrijkste vragen NIET beantwoord

Juichverhalen. Hosanna in de pers. Timmermans heeft het heel goed gedaan tijdens de hoorzitting in het EP gisteren. Timmersmans is met vlag en wimpel geslaagd. Timmermans neemt EP voor zich in, Timmermans slaagt voor Europese sollicitatie in vijf talen.

Meerdere keren bracht de PvdA'er het Parlement aan het lachen en van tijd tot tijd kreeg hij applaus voor zijn antwoorden.

Timmermans overdondert Europees Parlement.

Met een wervelend optreden waarmee hij vriend en vijand imponeerde heeft Frans Timmermans, de beoogd eerste vicevoorzitter van de , dinsdag zijn officiële entree in Brussel gemaakt.

Overal lezen we hoe goed Timmermans zijn talen sprak en hoe charmant en grappig hij wel niet was. Ook op twitter veel lof:

Wauw mijn held is hij, gewoon soeverein in 5 talen door alle kritische vragen heen.

Ben trots op deze -kanjer!!!

Die beelden van Frans Timmermans in het Europees Parlement! Wat een act. Ik ben fan.

Inhoud

Maar gelukkig zijn er ook nog mensen wakker:

Als ik die Frans Timmermans zo bezig zie bedenk ik me dat we Ivo Niehe ook wel hadden kunnen sturen.

Timmermans charmeert Europarlementariërs met zijn talenkennis: Ik wil ook wel weten hoe het inhoudelijk is gegaan.

‘Had #Timmermans ook iets inhoudelijks te vertellen? … Het was vooral theater…'

Ja, hoe zat het met zijn antwoorden op de kritische vragen die voorafgaand aan de hoorzitting leefden: Kon Timmermans de bezorgdheid wegnemen over zijn vermeende vetorecht in de Europese Commissie?

Naar verluidt zouden de zeven vicevoorzitters voorstellen van de ‘gewone' Europees Commissarissen kunnen tegenhouden en daarmee volgens de tegenstanders in de praktijk een vetorecht hebben binnen de commissie. (…) Ze (de EP-leden) willen duidelijkheid over wie er uiteindelijk verantwoordelijk is voor besluiten.

Dan de hamvraag over zijn rol als supercommissaris en ‘rechtervuist' van Commissievoorzitter Juncker. Kan hij nu wel of geen veto uitspreken over voorstellen van zijn collega's?

Tsja, om die vragen ging Timmermans volgens het FD behendig heen. CDA-Europarlementariër Esther de Lange zegt daarover:

‘Ik begrijp dat hij niet hardop kan zeggen dat hij als een soort scheidsrechter boven andere commissarissen staat'.

Ook Timmermans partijgenoot Paul Tang vindt het geen probleem dat er nog geen duidelijkheid is over de besluitvorming binnen de Commissie.

‘Timmermans heeft heel duidelijk gezegd dat dit nog wordt bekeken en dat we deze Commissie moeten afrekenen op haar daden.'

Da's ook een manier om met kritische vragen om te gaan: erover heen springen, ze omzeilen, ze wegmasseren. De Volkskrant constateert onomwonden:

Op de vraag of hij vetorecht krijgt, zwijgt hij. (…) ‘Het werkt niet als ik als sheriff door de Commissie loop en mijn collega's probeer te dwingen iets te doen wat ze niet willen'. ‘Een veto is een raar ding, ermee dreigen helpt niet, je moet er juist nooit over praten.' Geen antwoord dus.

Het EP vindt dit kennelijk geen probleem.

Afleiding

Naast de techniek van de kokende kikker, gebruiken onze bestuurders ook graag de techniek van de afleiding. Ook wel genoemd het brood en spelen offensief. Als bevolking en pers even minder goed opletten, bijvoorbeeld tijdens grote evenementen zoals het WK voetbal, worden er snel allerlei onpopulaire maatregelen doorgedrukt.

Gisteren gaf Timmermans de EP-leden hun brood en spelen: hij gaf ze wat ze graag wilden: humor, bewondering, geruststelling. Grappen en grollen, wie houdt er niet van, maar bewaar het voor het weekend, onder vrienden, op vertrouwd terrein en verlies je er niet in als de toekomst van de 511.763.000 inwoners van de EU-landen op het spel staat. Dan moet je OPLETTEN, daar ben je voor aangesteld, daar wordt je voor betaald, jullie zitten daar namens ons, weten jullie nog?

Talenkennis, hartstikke leuk en heel erg knap, fantastisch geëtaleerd, maar hier had iemand moeten zeggen: Wat u nu doet, leidt ons af, we willen het over de inhoud hebben, blijft u maar gewoon bij Engels. Dat verstaan de meesten van ons.

Lees verder via Lang Leve Europa!

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een griepprik? Daar zit wat in; daar zit dit in..!

Zijn we gek geworden? Offline sociaal leven wordt afgebroken: Gemiddeld 221 keer per dag op smartphone