in , ,

Wetenschappers betrapt bij manipuleren cijfers zeespiegelstijging

Ook de afgelopen week waren er bij ons in het nieuws weer alarmerende berichten te lezen over de mogelijke stijging van de zeespiegel. 

Echter, naar nu blijkt, is er geknoeid met de cijfers over de stijging van het zeewater en heeft dit nieuwe schandaal de titel “Tidalgate” gekregen.

Het volgende bericht was de afgelopen dagen te lezen in diverse media:

Een stijging van de zeespiegel met 1,8 meter binnen tachtig jaar door de afname van de massa van de Antarctische kan op sommige plekken niet worden uitgesloten. De totale stijging van de zeespiegelstijging is daarmee groter dan gedacht.

Dit schrijven onderzoekers van onder andere de Universiteit Utrecht in het wetenschappelijk tijdschrift Natural Hazards and Earth System Sciences.

Volgens de onderzoekers stijgt de zeespiegel op sommige plekken veel meer dan op andere plekken in de wereld. Regionaal is de verandering afhankelijk van oceaanstromingen, de uitzetting van het onder hoge temperaturen en de afstand ten opzichte van de grootste ijskappen. Deze factoren bij elkaar creëeren zogenaamde hotspots, waar meer zeespiegelstijging is dan op andere plaatsen.

De wetenschappers stellen dan ook dat de stijging van de zeespiegel bij deze hotspots veel groter is dan eerder gedacht. “Een schatting van de bovengrens kan daarom wel een meter boven de gemiddelde schatting liggen en een zeespiegel stijging van 1,80 meter deze eeuw kan dan ook niet worden uitgesloten”, aldus Renske de Winter van de Universiteit Utrecht.

Heeft de angstaanjagende voorspelling van de onderzoekers uit Utrecht misschien iets te maken met het volgende?

Wetenschappers die op heterdaad zijn betrapt bij het manipuleren van cijfers over de stijging van de zeespiegel zijn, volgens twee Australische klokkenluiders, Dr. Albert Parker en Dr. Clifford Ollier.

Uit hun onderzoek blijkt namelijk dat er een groot verschil is tussen de ruwe data, de gemeten en de aangepaste waarden voor zeespiegelstijging in de plaatsen Aden, Karachi en Mumbai.

De ruwe, niet gemanipuleerde cijfers van de waardes die op deze plekken werden gemeten over een periode van de afgelopen 140 jaar, laten zien dat er een minimale zeespiegelstijging was waar te nemen over die periode.

De zeespiegel gegevens worden bijgehouden door een wetenschappelijk instituut dat gevestigd is in en financieel gesteund door talloze overheden. Dit instituut dat er dus alle belang bij heeft dat de mening van de machthebbers wordt uitgedragen (zijnde: de mens veroorzaakt temperatuurstijging op aarde en stoot teveel CO2 uit wat dit veroorzaakt, waardoor ook de zeespiegels alarmerend zouden stijgen) heet PSMSL Permanent Service for Mean Sea Level.

Volgens de gegevens van dit instituut was een scherpe stijging van de zeespiegel waar te nemen op de eerder genoemde locaties.

Het door de twee Australische wetenschappers gepubliceerde onderzoek heet: Is the Sea Level Stable at Aden, Yemen? 

Het is een onderzoek naar de verschillen tussen de ruwe gemeten data en de aangepaste cijfers van het PSMSL. De wetenschappers van PSMSL doen het voorkomen alsof het stabiele zeeniveau toch een scherpe stijging te zien geeft, door het manipuleren van de cijfers. Ze doen dit door niet complete gegevens te gebruiken, deze te herschikken of ze in een andere volgorde zetten, waardoor het eindresultaat op geen enkele manier meer lijkt op de gemeten waarden.

Een goed voorbeeld hiervan zie je op de volgende afbeelding waar de situatie in Karachi wordt weergegeven. De bovenste laat de gemeten waardes zien, waarbij geen noemenswaardige stijging van de zeespiegel valt te ontdekken en de tweede versie is de aangepaste.

Omdat de twee Australische wetenschappers geen enkele reden kunnen vinden voor deze afwijkingen, nemen ze dan ook geen blad voor de mond en noemen deze verdacht.

In een artikel op Breitbart wordt dieper ingegaan op de bevindingen van Parker en Ollier

De gemanipuleerde gegevens van PSMSL zullen weer worden gebruikt door andere onderzoekers, waarschijnlijk ook die uit Utrecht, waardoor ook zij op verkeerde resultaten zullen uitkomen.

Het wordt natuurlijk nu toch wel hoog tijd dat mensen eens goed gaan nadenken over hoe het kan dat er op zo'n grote schaal wordt gesjoemeld met gegevens. Dat er toch wel een achterliggende reden móet zijn die zo belangrijk is dat het het waard is om overal ter wereld wetenschappers om te kopen en onder druk te zetten om toch maar vooral met de goede uitkomsten te komen.

Dat die er inderdaad is, hebben we enkele dagen geleden uitgebreid beschreven in het artikel waarin de reden wordt toegelicht voor de stijging van jouw energierekening volgend jaar.

We zullen de eindconclusie van de Nederlandse onderzoekers dan ook maar met een korrel zout nemen:

De kust van ligt niet in een hotspot. Toch kan ook in Nederland de zeespiegel deze eeuw met 1,5 meter stijgen, stelt De Winter.

Lees ook eens verder bij de bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nigel Farage: “Theresa May moet weg” om Brexit te redden

Is de ‘Bilderberg-Conferentie’ een groot complot?