in

Is de ‘Bilderberg-Conferentie’ een groot complot?

bilderberg20174

Nee. Het is een ‘voetbalkantine‘. Supporters van de ‘Atlantische‘-amateurclub die met elkaar ‘lullen‘ over de beste strategie voor de volgende wedstrijd, en de kwaliteiten van de trainer, de spelers en het bestuur. Maar met de macht om invloed uit te oefenen op de toekomst van de club, via ‘lekken‘ naar de pers, en de jaarlijkse ‘ledenvergadering‘.

Die coterie werd opgezet door Prins Bernhard, bekend van wapenproducent ‘Lockheed‘, ‘belastingafspraken‘, snelle sportauto’s en buitenechtelijke avonturen, afkomstig uit een vervallen adelijke tak in Duitsland, die uit ‘pure liefde‘ trouwde met de Nederlandse Kroonpretendent. Terwijl hij in de geur bleef hangen van niet al te frisse ondernemingen. Iets van ‘Feijenoord-Ajax‘, maar dan met heel veel Picornies, zeg maar.

Zolang het goed gaat met de club, in die zin dat er gewonnen wordt, slaat men elkaar op de schouders, en hijst men de spelers, de trainer en het bestuur op het podium om hen in het zonnetje te zetten. Iedereen heeft mooie verhalen over de mooiste goal van het seizoen, en de geniale wissels van de trainer, of het scherpe oog van de ‘scouts‘. Maar als het seizoen daarop vooral de paal wordt geraakt, en de combinaties niet uit de verf komen, dan gaat het mis. Dan moet er ‘vernieuwd‘ worden.

Bilderberger‘ Olongren, vers tot minister benoemd, grossiert in ‘vernieuwende‘ gedachten en initiatieven, die horen bij haar ‘bloedgroep‘ in de politiek. Haar partij loopt de deur plat bij ‘Bilderberg‘, en anticipeert daarbij op ‘mindere tijden‘ door permanent te pleiten voor ‘vernieuwing‘. Dat soort supporters hebben de wind niet mee als het goed gaat. Hun motto, ‘Stilstand is Achteruitgang‘, vindt wel weerklank, maar zolang er gewonnen wordt blijft het een lastig verhaal. Al zijn er altijd mensen die bang zijn voor wat de toekomst hen zal brengen, en die instemmend knikken als vanuit die hoek in de kantine wordt geroepen dat het noodzakelijk is om ‘ahead of the curve‘ te blijven. Of meer van dergelijke aansprekende kreten uit de management- en reclamewereld.

Ondanks die professioneel klinkende kreten, die nauw de trends volgen in de wereld van de ‘communicatie‘, wil dat nog niet zeggen dat ze verstand van voetbal hebben. Jarenlang pleitte D66 voor zulke ‘innovaties‘ als het ‘referendum‘. Zojuist door Olongren vakkundig neergesabeld, nadat het uitkomsten bleek te genereren waar de partijleiding (‘Bilderberg‘) geen vrede mee had. ‘Vernieuwen‘ hoeft dus ook niet te betekenen dat je visie hebt. Het gaat om het veranderen zelf. Ook als dat in feite de restauratie betekent van iets wat je eerder luidkeels veroordeelde als ‘ouderwets‘. De ‘bal‘ moet rollen. Daar gaat het om!

Het aantal keren dat D66 als de spreekwoordelijke ‘drol in de pispot‘ is omgekeerd, zijn niet meer op de vingers van één hand te tellen. Daarom is het niet verwonderlijk dat ze bij ‘Bilderberg‘ zulke graag geziene gasten zijn. Geen supportersgroep die zo makkelijk te beïnvloeden is. Zo de wind waait, waait hun petje. En elke verandering van standpunt is immers ‘vernieuwend‘? Zolang het macht en prestige oplevert, en een springplank naar lucratieve functies, verkopen ze de huid van de beer voor hij geschoten is, en krijg je hun moeder erbij cadeau.

In de meeste partijen is het ‘not done‘ om kritiek op de eigen partij breed uit te meten in de krant, of op de televisie. Maar bij D66 is dat juist hun handelsmerk. Als kiezer moet je niet het idee krijgen dat ze ergens voor staan. Behalve dan dat ze altijd zullen kiezen voor ‘vernieuwing‘. Die creatieve destructie geeft hen een aura van ‘jong‘ en ‘soepel‘. Je kunt ook zeggen ‘gewetenloos‘ en ‘onverantwoordelijk‘. Als het oorlog wordt, kun je hen beter mijden. Maar oorlog máken, daar zijn ze beter in dan welke andere groep ook.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eb32b20b2df7043ecd0b470de7444e90fe76e7d41bb8114992f6c6 640 sea

Wetenschappers betrapt bij manipuleren cijfers zeespiegelstijging

sweden warzone

[VIDEO] Gezellig! Zweden telt inmiddels meerdere oorlogsgebieden