in ,

Nigel Farage: “Theresa May moet weg” om Brexit te redden

De voormalige leider van de UKIP en van , Nigel Farage, heeft het vertrouwen verloren in het vermogen van Theresa May om het uit de EU te leiden. Farage is van mening dat de premier zo zwak is dat ze uiteindelijk gedwongen zal worden om nieuwe te organiseren, wat ongetwijfeld zal resulteren in een overwinning voor “de volkomen onbenullige en gevaarlijk ijdele Jeremy Corbyn”.

Dat is duidelijk het scenario waar de EU naar streeft. Volgens Farage lijkt het erop dat de EU-“president” Jean-Claude en zijn vrienden hebben berekend, dat als mevrouw May het nog een tijdje in Downing Street kan blijven volhouden, zij als steeds zwakker zal worden beschouwd, waardoor de kans op vroege algemene verkiezingen groter wordt”.

“In een dergelijke peiling”, vervolgt Farage, “moeten Juncker en Co. hopen dat ze de zekerheid krijgen van een door de Labour-partij geleide coalitie, waardoor het VK in de interne markt en in de douane-unie blijft”.

Dat is de reden waarom Theresa May weg moet. Veel – zo niet de meeste – conservatieve parlementsleden beschouwen May als een zwakke en weinig inspirerende leider. Zij vrezen dat een leiderschapsverkiezing de partij zal verzwakken en zal resulteren in nieuwe vroege verkiezingen. Dat is mogelijk. Waar we echter zeker van kunnen zijn, is dat May zal moeten oproepen tot vervroegde verkiezingen als ze hiermee doorgaat. De Labour-partij van Jeremy Corbyn blijft stijgen in de peilingen, terwijl de Britse kiezers weinig tot geen vertrouwen meer hebben in de capaciteiten van May om het VK met succes uit de te leiden. Zoals Farage zegt: “De geloofwaardigheid en competentie van de Tory-partij zullen snel wegebben”.

Als dat gebeurt – nee, wanneer dat gebeurt – zal Brexit niet alleen niet plaats vinden (Corbyn zal eenvoudigweg de resultaten van het referendum van dit jaar negeren), maar Groot-Brittannië zal ook opnieuw worden bestuurd door echte, overtuigde en gepassioneerde socialisten. Want dat is wat Corbyn is – een hardcore socialist, geen ‘sociaaldemocraat’.

Daarom heeft Farage terecht deze mening: “Het is tijd voor Tory-parlementsleden om het risico te nemen waarvan ze in hun hart weten dat ze dat moeten nemen” en om het leiderschap van May te betwisten. Vervang haar door iemand die Brexit daadwerkelijk ondersteunt en erin gelooft en die het kan opnemen tegen de persoonlijkheidscultus van Corbyn.

Bron:
https://pjmedia.com

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Holle wapenverbodpraatjes in Europees Parlement

Wetenschappers betrapt bij manipuleren cijfers zeespiegelstijging