in ,

Gejubel over post van Timmermans in Brussel is vreemd en moet zijn paspoort inleveren

4983892436 b9318750e8 Tweede Kamer1

Het enthousiasme van de regering en een deel van de Tweede Kamer over de aanstelling van Frans Timmermans (PvdA) als eerste vicepresident van de Europese Commissie is eigenaardig. Timmermans dient in Brussel een ander belang dan het Nederlandse.

Als het Europees Parlement hem blieft wordt Timmermans per 1 november na voorzitter Jean-Claude Juncker de tweede man in de Europese Commissie. Junckers agenda: méér Europa en om uiteindelijk te komen tot een federatie.

Om dat te bereiken heeft hij tien hoofdtaken geformuleerd voor de Commissie. Die taken omvatten alles wat cruciaal is voor een natiestaat die zichzelf soeverein wil noemen.

En hij moet eurocommissarissen die zich willen profileren met flauwekul kort houden. Dus geen regels over de wattage van stofzuigers meer. Zo hoopt Juncker ergernis weg te nemen bij de burgers om zo ongestoord verder te kunnen bouwen aan een federaal Europa.

Rutte ziet in Timmermans net als Juncker ook een poortwachter maar met een heel ander doel. Rutte zegt immers telkens bevoegdheden te willen terughalen naar Nederland.

Paspoort

Junckers en Ruttes visies zijn onverenigbaar. Na 1 november heeft Rutte formeel nauwelijks meer iets te zeggen over Timmermans. Die moet – zoals dat in Brussel heet – zijn paspoort inleveren bij de ingang.

via Elsevier.nl

Foto via -JvL- cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
holding the sun1

Wetenschappers: kanker door zonlicht een mythe..!!

2670226303 ab9879444b schoolbord1

Wetenschappers : We worden steeds dommer