in , , , ,

Wetsvoorstel laat politie geautomatiseerd bankgegevens opvragen

Een wetsvoorstel van minister Hoekstra van Financiën maakt het mogelijk voor , , het en bijzondere opsporingsdiensten om geautomatiseerd bankgegevens op te vragen. Tot halverwege juli kan er op het voorstel worden gereageerd.

Het wetsvoorstel voor de verwijzingsportaal bankgegevens regelt dat banken en andere financiële instellingen die rekeningen met een IBAN-nummer aanbieden worden aangesloten op een portaal waarin de politie, de bijzondere opsporingsdiensten, het Openbaar Ministerie, de Financial Intelligence Unit en de Belastingdienst geautomatiseerd gegevens kunnen opvragen over klanten van deze instellingen. Het opvragen gebeurt op dit moment meestal handmatig en op individuele basis.

Volgens het ministerie van Financiën heeft het wetsvoorstel geen directe gevolgen voor burgers. Gegevens die nu handmatig kunnen worden opgevraagd zijn straks via het portaal op te vragen. Voor de overheidsinstanties zou het portaal ervoor moeten zorgen dat ze sneller betere gegevens ontvangen.

Burgers, organisaties en andere partijen kunnen tot 14 juli via Internetconsultatie.nl op het wetsvoorstel reageren.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: Wetsvoorstel laat politie geautomatiseerd bankgegevens opvragen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europol: Terreurdreiging blijft hoog in EU, aantal jihadistische aanslagen steeg

Duitsland veroordeeld voor “kankerverwekkend” nitraat in water