Duitsland veroordeeld voor “kankerverwekkend” nitraat in water

Het Europees Hof van Justitie heeft Duitsland veroordeeld omdat de regering te weinig heeft gedaan om het nitraatgehalte in het drinkwater terug te dringen. De vervuiling wordt vooral veroorzaakt door mest die van landbouwgronden in het water terechtkomt.

De Europese Commissie daagde Duitsland in 2016 voor het hof omdat het land al jaren te weinig ondernam tegen de verontreiniging. De eerste waarschuwing werd al in 2014 gegeven. Het nationale actieplan was ontoereikend en de Europese nitraatrichtlijn is overtreden, stelt het hof vast.

Duitsland is veroordeeld tot het betalen van de kosten van de rechtszaak. De mestregels zijn inmiddels aangescherpt, melden Duitse media, hoewel dat volgens critici nog niet ver genoeg gaat.

Nitraat is op zich ongevaarlijk, maar kan in het lichaam worden omgezet in nitriet, een stof die mogelijk kankerverwekkend is.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

Hoeveel sterren geef jij aan dit stuk?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50

Heeft dit stuk toegevoegde waarde? Deel en vertel het verder!!

Reageer mee...

Eén reactie op “Duitsland veroordeeld voor “kankerverwekkend” nitraat in water”

  1. Wereld Op Zijn Kop schreef:

    Dat is toch wel heel bijzonder omdat er nog nauwelijks wetgeving is tegen glyphosaat (Roundup) waarvan bekend is dat het kankerverwekkend is en niet afgebroken wordt in een afvalwater reinigingsinstallatie of in het oppervlakte water. Stikstof dioxide is daarbij vergeleken volledig onschuldig. Vervolgens wordt dan ook nog toegestaand door de Duitse overheid dat Monsanto (bekend van genetische manipulatie) en Bayer samen verder gaan en een groot bedrijf ….. Hoe rijm je dat? Typisch dat een hof van justitie naar natuurlijke mest kijkt in plaats van een onafhankelijke groep top technische (dus niet juridische) specialisten die niet in dienst zijn van de grote concerns en die gescreend zijn op eerlijk gedrag.

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close