in ,

Wie had anders verwacht, EU inname: Toch geen nieuwe verkiezingen in Zweden

De 27e december zal de Zweedse ingaan als de dag waarop daar de werd afgeschaft. In een zogenaamde “decemberovereenkomst” hebben alle partijen behalve de -Democraten besloten de aangekondigde nieuwe in maart 2015 niet te laten plaatsvinden. Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet (Groenen), Centerpartiet, Folkpartiet und Kristdemokraterna hebben samen een persconferentie gegeven en deze gemeenschappelijke strategie aangekondigd.

In de eerste plaats betekent dit dat men een stabiele regering heeft. In werkelijkheid is deze beslissing uit voor de Zweden-Democraten genomen, die bij de nieuwe verkiezingen opnieuw op winst zou kunnen rekenen. Dat betekent dat de met 13% van de stemmen op twee na sterkste partij, de Zweden-Democraten (SD), als enige oppositiepartij zou overblijven, die sowieso al met allerlei trucs werd buitengesloten.

De coalitiepartijen, die tot nu toe golden als oppositie tegen de regerende sociaaldemocraten en Links/Groenen en de hadden afgewezen, wat eerst tot het aftreden van de linkse regering leidde, zullen hun ommekeer moeten uitleggen. Want de Zweden-Democraten zullen nu een motie van wantrouwen indienen.

Lees verder via E.J. Bron.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weg met onze privacy: Medisch beroepsgeheim afgelopen jaren stelselmatig uitgehold

Nederland is tevreden over Rutte II en willen geen actie of revolutie