in , ,

EU trekt regels opvang asielzoekers gelijk

in de EU moeten overal op dezelfde, passende manier worden opgevangen. De lidstaten moeten vergelijkbare huisvesting en medische bieden, scholing aan minderjarigen en toegang tot de arbeidsmarkt binnen negen maanden na de asielaanvraag.

Dat zijn de EU-landen in Brussel overeengekomen. De nationale overheden mogen asielzoekers met voldoende financiële draagkracht vragen bij te dragen aan de opvang. Minderjarigen horen een voogd toegewezen te krijgen. De geharmoniseerde regels moeten voorkomen dat vluchtelingen op zoek gaan naar een betere opvangplek in een ander land.

In het wetsontwerp krijgen de lidstaten dan ook het recht om asielzoekers in hun bewegingsvrijheid te beperken tot een ,,geografische zone” of een meldingsplicht in te voeren. Als er een risico is op onderduiken, dan kan de asielzoeker worden gedetineerd.

De lidstaten moeten ook een noodplan opstellen voor ‘adequate opvang’ in het geval zich ,,onevenredig” veel asielaanvragers melden.

De lidstaten gaan nu onderhandelen met het EU-parlement om de plannen in wetgeving te gieten.

VluchtelingenWerk liet weten het plan de bewegingsruimte van asielzoekers te beperken ,,bizar” te vinden. ,,Dat er wordt gesproken over een ‘geografische zone’ waar vluchtelingen zich niet buiten mogen begeven, baart ons grote zorgen. Vluchtelingen praktisch detineren als ze om bescherming vragen is inhumaan.”

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Noblesse Oblige
3 jaren geleden

Waarom wil de EU deze vluchtelingen opnemen? De EU heeft geen enkele verplichting jegens deze vluchtelingen dan mogeljik een humantiaire. En die is het meest gediend door onmiddellijk bij de VS aan te dringen de oorlog daar te beeindigen. Vreemd is dat Merkel noemde de economische voordelen en niet de humanitaire …. Economische voordelen voor wie vraag je je dan onmiddellijk af. En de schade die dat oplevert voor een land als Syrie wanneer een jonge populatie vertrekt …
En voor wie zijn de kosten voordat deze mensen produktief kunnen gaan worden. De ervaringen met mensen uit een totaal andere cultuur in NL zijn zeer slecht.
Deze mensen zijn vluchteling geworden door criminele false flag militaire acties van de USA (zoek op cabal of NWO) in Irak, Libie, Oekraine, Syrie, Afganistan. Het is de hoogste tijd dat mensen in de EU weten wat er achter de schermen aan de hand is. Vervolgens wordt de EU onder druk gezet door de Cabal om deze vluchtelingen op te nemen met de intentie de EU in giga problemen te brengen omdat zij ook wel weten dat deze vluchtelingen nooit zullien integreren en voor de komende 30 jaar een giga financiele belasting betekenen voor de burgers (niet de banken en mulitnationals). De Cabal wil de macht van de EU breken en liefst tot een failliet brengen.
Het feit dat regeringsleiders in de EU dit allemaal zonder enige kritiek volgen geeft aan hoe het ondergrondse schaduwnetwerk verbreid is en dat deze leiders (Merkel, Macron, Rutte, Bilderberg groep etc, ECB, BIS) een zeer dubieuze agenda hebben.
De USA onder Trump is druk bezig – maar niet altijd even zichtbaar en even duidelijk – de cabal op te rollen. En dat blijkt veel moeilijker dan gedacht. Bronnen op internet zeggen dat naast delen van de CIA en FBI ook delen van defensie bij de cabal is betrokken. In de EU zie je extreem weinig … wat het ergste doet vrezen over de activiteiten die in de EU worden ontplooid met uitzondering van de UK die wijselijk uit de EU is gestapt. In NL vaardigt met een half zacht ei als Timmermans af naar de EU wat niet ander kan betekenen dan dat NL een 100 % NWO land is. Waar een klein land groot in kan zijn …. Om je dood te schamen.

“Wie zijn de mensenhandelaars? Het zijn Afrikanen”

Analist onthult wat er achter de lastercampagne tegen Poetin en Rusland zit