in , ,

Wijkagent moet drankgebruik ouderen controleren en aan persoonlijke gezondheidstesten onderwerpen

fotofan1 / Pixabay

krijgt zo langzamerhand een deken van betutteling over zich heen geworpen. Het eten van een hamburger, het opsteken van een sigaretje en het genieten van een borreltje, wordt steeds meer een taboe.

Op dat laatste gaat nu zelfs gecontroleerd worden. Zo hebben ze in nu afgesproken dat wijkagenten en apothekers moeten opletten of ouderen iets te diep in het glaasje hebben gekeken.

Dit alles staat in het nieuwe preventieakkoort dat ze hebben gepresenteerd in de havenstad. De Rotterdamse wethouder Sven de Langen is namelijk bezig met een kruistocht tegen ongezond  en rokers. En daar komen ouderen die graag een borreltje lusten ook nog eens bij.

“Het lokale akkoord werd gisteren gepresenteerd. Met meer dan tachtig partners wil de gemeente de strijd voor gezondere Rotterdammers serieus gaan oppakken. Naast zijn zelfverklaarde 'oorlog' tegen hamburgerketens en snackkramen in de stad ziet zorgwethouder Sven de Langen een rookvrije stad voor zich, waarbij ook zeker niet te veel mag worden gedronken.”

De gemeente hanteert hierbij de normen van het Trimbos-instituut. Deze vertellen ons dat mannen die meer dan drie bier per dag drinken en vrouwen die meer dan twee glazen wijn per dag drinken, al overmatige drankgebruikers te zijn.

“De gevolgen van te veel drinken zouden bij de inwoners nog onbekend zijn. Ouderen die dronken omvallen, kunnen een heup breken. Dat moet onder de aandacht worden gebracht en De Langen weet al door wie. Huisartsen, maar ook apothekers, wijkteams, welzijnsmedewerkers en zelfs wijkagenten moeten het drankgebruik binnen de perken zien te houden.”

Deze niet aflatende strijd begint in Rotterdam zelfs maniakale vormen aan te nemen. Zo wil de stad ook iedere Rotterdammer aan een ‘persoonlijke gezondheidstesten' onderwerpen.

“Daarnaast wil de stad elke Rotterdammer onderwerpen aan 'persoonlijke gezondheidstesten', bestaande uit een vragenlijst die mogelijk wordt aangevuld met diagnostische testen. In twee wijken in Feijenoord wordt daarmee komend jaar geëxperimenteerd.”

Laten we even …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Participatiewet saboteert wettelijk sociaal minimuminkomen

Studie werd nooit gepubliceerd, tot nu: Gevaccineerd -vs- Ongevaccineerd