in , ,

Wijkagent moet drankgebruik ouderen controleren en aan persoonlijke gezondheidstesten onderwerpen

fotofan1 / Pixabay

Nederland krijgt zo langzamerhand een deken van betutteling over zich heen geworpen. Het eten van een hamburger, het opsteken van een sigaretje en het genieten van een borreltje, wordt steeds meer een taboe.

Op dat laatste gaat nu zelfs gecontroleerd worden. Zo hebben ze in nu afgesproken dat wijkagenten en apothekers moeten opletten of ouderen iets te diep in het glaasje hebben gekeken.

Dit alles staat in het nieuwe preventieakkoort dat ze hebben gepresenteerd in de havenstad. De Rotterdamse wethouder Sven de Langen is namelijk bezig met een kruistocht tegen ongezond  en rokers. En daar komen ouderen die graag een borreltje lusten ook nog eens bij.

“Het lokale akkoord werd gisteren gepresenteerd. Met meer dan tachtig partners wil de gemeente de strijd voor gezondere Rotterdammers serieus gaan oppakken. Naast zijn zelfverklaarde ’oorlog’ tegen hamburgerketens en snackkramen in de stad ziet zorgwethouder Sven de Langen een rookvrije stad voor zich, waarbij ook zeker niet te veel mag worden gedronken.”

De gemeente hanteert hierbij de normen van het Trimbos-instituut. Deze vertellen ons dat mannen die meer dan drie bier per dag drinken en vrouwen die meer dan twee glazen wijn per dag drinken, al overmatige drankgebruikers te zijn.

“De gevolgen van te veel drinken zouden bij de inwoners nog onbekend zijn. Ouderen die dronken omvallen, kunnen een heup breken. Dat moet onder de aandacht worden gebracht en De Langen weet al door wie. Huisartsen, maar ook apothekers, wijkteams, welzijnsmedewerkers en zelfs wijkagenten moeten het drankgebruik binnen de perken zien te houden.”

Deze niet aflatende strijd begint in Rotterdam zelfs maniakale vormen aan te nemen. Zo wil de stad ook iedere Rotterdammer aan een ‘persoonlijke gezondheidstesten’ onderwerpen.

“Daarnaast wil de stad elke Rotterdammer onderwerpen aan ’persoonlijke gezondheidstesten’, bestaande uit een vragenlijst die mogelijk wordt aangevuld met diagnostische testen. In twee wijken in Feijenoord wordt daarmee komend jaar geëxperimenteerd.”

Laten we even …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
OVERHEID? NO THANKS !!!
1 jaar geleden

De overheid heeft wat mij betreft al zoveel fout gedaan dat ik helemaal niets maar dan ook helemaal niets met de overheid te maken wil hebben.
De primaire taak van een overheid is de belangen van de burgers te behartigen en dat is precies waar de overheid het meest faalt en gefaald heeft.
Mijn vertrouwen in de overheid is nul_komma_nul.
Dus OVERHEID: DONDER OP !!!

Ronaldliesting
1 jaar geleden

Orwell Orwell 1984

Ronaldliesting
1 jaar geleden

Orwell 1984

Zina Kooren
1 jaar geleden

Nog ff komen ze achter je aan als je de supermarkt en of de slijter binnenn gaat, wat een zielige vertoning allemaal oprotten maak zelf wel uit wat en waar ik iets doet, die graaiers die zuipen en snuiven daar moet wat aan gedaan worden. Brussel moet op de schop, en dat zooitje in den Haag dat zijn de ergste????????

Fat AlDeal
1 jaar geleden

Dit is het gevolg alle linkse geleuter waarbij iedereen gelijk is. Geen drank, geen peukje, geen diesel, geen vlees & straks, geen kerst.
Elk respectabel land heeft straks een systeem waarbij elke burger op basis van persoonlijke uiterlijke kenmerken als ogen, neus, mond, vingers, etc wordt geklassificeerd.
Gedraag je je netjes, krijg je een hoger punt: ga je fout, pakken ze op & ga je de rehabilitatie in.
Fantastisch systeem, waarbij iedereen gelijke rechten en plichten heeft. Goed gedrag wordt gewaardeerd, afwijkende gedrag meteen afgestraft……

Heerlijke gedachten voor alle relnichten als ge-immigreerde niet ge-integreerden, assiocialen, minderheden…..
Geen drank, geen drugs, geen geweld, geen diefstal!
Prachtig toch! Iedereen gelijk, geen arm en geen rijk!

Stem links…. en Stem met zijn allen het faillissement van het economisch systeem & laten meer niet geïntegreerde buitenlanders opnemen & maken we brandstof nog duurder & de verzekeringen ook…. ten slotte moet de elite linkse zooi dik betaald worden & hebben we helemaal niets meer te doen omdat alle industrie & diensten zijn vertrokken!
Lang leve de indoctrinatie van het linkse gedachtengoed!

scherpschutter1943
1 jaar geleden

In de oude Feijenoordbuurt in rotterdam wonen alleen maar turken en die mogen geen alcohol drinken van Allah. Ik denk dat het meer effect heeft om daar een sharia-controleur op af te sturen dan de wijkagent. Tenzij de wijkagent tevens sharia-controleur is. Vanwege de mulkticulti bij de politie achte ik dat wel waarschijnlijk.

Participatiewet saboteert wettelijk sociaal minimuminkomen

Studie werd nooit gepubliceerd, tot nu: Gevaccineerd -vs- Ongevaccineerd