in ,

WikiLeaks-oprichter Assange richt pijlen op nieuwe vijand: Google is ‘evil’

5109080982 1fb9a9a14a google is evil1

‘Als de toekomst van het is, moeten mensen over de hele wereld zich zorgen maken.' In zijn nieuwe boek ‘When Google Met WikiLeaks' (Toen Google WikiLeaks ontmoette) maakt WikiLeaks-oprichter Julian Assange korte metten met Google. Volgens hem is het technologiebedrijf een verlengstuk van de Amerikaanse regering.

Google-baas Eric Schmidt zocht WikiLeaks-oprichter Julian Assange in juni 2011 op tijdens zijn huisarrest in een landhuis in het Britse Norfolk. Assange schrijft in zijn boek, dat vandaag uitkomt, over de ontmoeting tussen de mannen die ‘lijnrecht tegenover elkaar bleken te staan'.

Stateloosheid

‘Ik geloof dat de bevrijdende kracht van het internet is gebaseerd op stateloosheid en vrijheid', schrijft Assange. ‘Maar voor Schmidt betekent de emancipatie van het internet de vereenzelviging met het Amerikaanse politieke wereldbeeld.' Dat is de banaliteit van het Google-motto ‘Don't be evil', zegt Assange. ‘Ze geloven dat ze goed doen. En dat is het probleem.'

In de laatste 15 jaar heeft Google het internet volledig geparasiteerd, zegt Assange over zijn boek  in een interview met L'Espresso. ‘Surfen op het web, sociale netwerken, kaarten, satellieten, drones, smartphones, computers, Google pleegt een invasie op elk aspect van het leven'. ‘Of het nu gaat om persoonlijke relaties of commerciële relaties, op dit moment heeft Google echte macht over alle mensen die het internet gebruiken: in principe iedereen in het moderne leven.'

De wisselwerking tussen Google en de Amerikaanse buitenlandse en intelligentiediensten is zeer groot, zegt Assange. En op punten waar de samenwerking niet vrijwillig verloopt, worden juridische dwangmiddelen ingezet. Assange: ‘Ik toon in het boek hoe Google is afgestemd op de Amerikaanse buitenlandse politiek. Dit betekent dat Google kan ingrijpen ten behoeve van Amerikaanse belangen. Google is in staat de privacy van miljarden mensen aan te tasten of zijn macht te gebruiken voor reclame-. Landen als en beschouwen Google al sinds 2009 als de verlengde arm van de .

via VK.

Foto via tangi_bertin cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
13753993784 888d7cc554 t mobile1

Nog steeds niets te verbergen? : ‘Britten en Amerikanen hacken ook T-Mobile’

helft volwassenen in 2019 vijftigplusser1

Helft volwassenen in 2019 vijftigplusser