in ,

Nog steeds niets te verbergen? : ‘Britten en Amerikanen hacken ook T-Mobile’

Klanten van T-Mobile zijn vermoedelijk ook het slachtoffer van de spionage door Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten. Uit documenten van klokkenluider Edward Snowden blijkt dat de netwerken van moederbedrijf Deutsche Telekom, en de tablets, telefoons en computers die ermee verbonden zijn, bespioneerd worden, schrijft het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Volgens het magazine uit Hamburg zijn 150 miljoen gebruikers van Deutsche Telekom wereldwijd in de aap gelogeerd. In Nederland heeft T-Mobile ruim vier miljoen klanten. Zij moeten vrezen dat de Britse inlichtingendienst GCHQ en de Amerikaanse collega’s van de toegang tot allerlei gegevens hebben.

Deze veiligheidsdiensten gebruiken het spionageprogramma ‘Treasure Map’. Het doel van dit programma is niet schatzoeken zoals in Pirates of the Caribbean, maar het gedetailleerd in kaart brengen van het internet. Met deze kaart kan elk internetknooppunt, elke kabel, elke satelliet, elke router en elk met het internet verbonden product gelocaliseerd worden. Zo kunnen laptops en telefoons ook bespioneerd en gehackt worden.

via Telegraaf.nl.

Foto via JeepersMedia


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

FNV doet een Mark Rutte: iedere werkende 900 euro erbij in cao 2015

WikiLeaks-oprichter Assange richt pijlen op nieuwe vijand: Google is ‘evil’