in ,

Nog steeds niets te verbergen? : ‘Britten en Amerikanen hacken ook T-Mobile’

13753993784 888d7cc554 t mobile1

Klanten van T-Mobile zijn vermoedelijk ook het slachtoffer van de spionage door Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten. Uit documenten van klokkenluider Edward Snowden blijkt dat de netwerken van moederbedrijf Deutsche Telekom, en de tablets, telefoons en computers die ermee verbonden zijn, bespioneerd worden, schrijft het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Volgens het magazine uit Hamburg zijn 150 miljoen gebruikers van Deutsche Telekom wereldwijd in de aap gelogeerd. In Nederland heeft T-Mobile ruim vier miljoen klanten. Zij moeten vrezen dat de Britse inlichtingendienst GCHQ en de Amerikaanse collega’s van de NSA toegang tot allerlei gegevens hebben.

Deze veiligheidsdiensten gebruiken het spionageprogramma ‘Treasure Map’. Het doel van dit programma is niet schatzoeken zoals in Pirates of the Caribbean, maar het gedetailleerd in kaart brengen van het internet. Met deze kaart kan elk internetknooppunt, elke kabel, elke satelliet, elke router en elk met het internet verbonden product gelocaliseerd worden. Zo kunnen laptops en telefoons ook bespioneerd en gehackt worden.

via Telegraaf.nl.

Foto via JeepersMedia cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
13628683663 141a1c8927 FNV1

FNV doet een Mark Rutte: iedere werkende 900 euro erbij in cao 2015

5109080982 1fb9a9a14a google is evil1

WikiLeaks-oprichter Assange richt pijlen op nieuwe vijand: Google is ‘evil’