in ,

Windenergie-sprookje van Henk Kamp is nachtmerrie voor belastingbetaler en consument

3382667653 7f02726b80 windturbine1

Nederland moet en zal overstappen op ‘groene’ windenergie. Dat dit de belastingbetaler afgrijselijk veel miljarden gaat kosten, wordt met de dag duidelijker. (En dit terwijl de burger steeds minder te makken heeft!)

Subsidie

‘Een kilowattuur stroom kost op de markt ongeveer 5 eurocent. Maar Kamp garandeert de windmolenparken een prijs van ongeveer 17 cent. De rest, 12 cent, betaalt de belastingbetaler,’ legt emeritus hoogleraar Economische Geografie, Pieter Lukkes, uit.

De wetenschappers schatten dat de subsidies voor windzeeparken eerder zullen oplopen tot 30 miljard euro dan dat ze onder de 18 miljard blijven.

En de oude centrales moeten in stand worden gehouden voor periodes met weinig wind. Ook dat zal door de belastingbetaler worden betaald. In totaal komen de wetenschappers op een kostenplaatje van minimaal 53 miljard euro. Dat betekent een groene toeslag op de energierekening van 500 euro per jaar, per huishouden!! Alle positieve koopkrachtplaatjes van het kabinet worden daarmee in één klap tenietgedaan. ‘Dit is de grootste verspilling van gemeenschapsgeld ooit,’ zegt Lukkes die er niet aan moet denken dat de windmolens over vijftien jaar stuk gaan. ‘Begint het hele circus dan weer opnieuw?’

Net als Kamp in Nederland verdedigt ook bondskanselier Angela Merkel het ‘groene’ project tot de laatste snik. Maar grote Duitse bedrijven die in de energie investeren, zijn er alweer klaar mee. Daimler en BMW richten zich nu op investeringen in onder meer de Verenigde Staten.

Het voordeel voor de Duitse belastingbetaler is dat de kosten van de windenergie door deze bedrijven worden opgehoest. Dat voordeel heeft de Nederlandse belastingbetaler niet. Die ziet de kosten van de groene stroom rechtstreeks op zijn energienota verschijnen.

Waarom blijft de overheid toch geld pompen in een project waar vrijwel uitsluitend bouwers, banken, adviseurs, en exploitanten van profiteren?

JUIST! OM DEZE MULTINATIONALS, WAARVAN ZIJ DE AANDEELHOUDERS ZIJN, NÓG MEER TE SPEKKEN! (Dit is namelijk de reden waarom het hele sprookje over de ‘global warming’ in het leven is geroepen!)

Lees verder via eunmask.

 

Foto via nigel_xf

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
break the system1

Schamele opkomst bij demonstratie ‘Break The System’

5744200097 73a1279ac0 doomed society1

NL overheid geeft toe, doet zaken met Rothschild, BlackRock, JPMorgan Chase, Lazard, UBS en Goldman Sachs