in , , , , ,

Witte genocide: NGO’s en Italiaanse marine breken systematisch Zeerecht- verdragen

Afrikaanse bootvluchtelingen 4

NGO’s en de Italiaanse marine breken systematisch de zeerechtverdragen: Ze sluizen Afrikaanse migranten naar Italië ofschoon deze op 8 tot 12 zeemijlen uit de Libische kust worden opgepikt. Ze worden niet naar de meest nabije haven gebracht, maar naar Italië “gered”.

De Nederlandse stichting Gefira observeerde meerdere maanden het scheepsverkeer tussen Libië en Italië. Aan de hand van  marinetraffic.com werd vastgesteld, dat niet- gouvernementele organisaties (NGO’s) er bij betrokken zijn, migranten van Libië naar Italië te sluizen, alhoewel zij direct voor de Libische kust worden opgepikt.

Het “VN- Zeerecht” (Verenigde Naties) schrijft voor, dat mensen, die in internationale wateren worden opgepakt, naar de meest dichtstbijzijnde veilige haven gebracht moeten worden. In dit geval is dat de haven Zarzis (60 zeemijlen) in Tunesië. Maar in plaats daarvan varen de schepen naar Malta (180 zeemijlen) of Sicilië (260 zeemijlen).

De NGO’s samen met de Italiaanse marine, breken daarmee systematisch het VN- zeerecht.

“Mare Nostrum“

In 2013 begon de operatie “Mare Nostrum“, waarmee de Italiaanse marine mensen uit zeenood redde. Sindsdien steeg het aantal schepen dat voor de Libische kust aanlegde met 224 procent.  Later werd “Mare Nostrum“ door de Frontex- operatie “Triton” vervangen, die door de EU wordt gecoördineerd en gefinancierd.

De mensensmokkelaars gebruiken voor de overvaart overwegend zee- onwaardige opblaasboten en zenden een reddingssignaal uit aan schepen in de omgeving.  Deze wachten op 8 tot 12 zeemijlen (ca. 14 tot 22 km) voor de kust, nemen deze mensen in de Libische kustwateren aan boord en brengen ze dan overzee naar Italië.

Gefira schrijft: “De 15 schepen, die wij volgden, zijn eigendom van NGO’s of worden door hen gehuurd. Er wordt regelmatig geconstateerd, hoe ze de Italiaanse havens verlaten, richting naar het zuiden op koers gaan, kort stoppen, om de Libische kust te bereiken, hun vracht mensen inzamelen en opnieuw koers gaan naar hun haven in Italië, 260 mijlen terugvaren, zelfs wanneer de haven Zarzis in Tunesië slechts op 60 zeemijlen van de ‘reddingsplek‘ is verwijderd“.

Welke schepen worden ingezet? Hier een overzicht. Scheepsnamen zijn:  “Phoenix“ en “Topaz Responder“ (MOAS), “Iuventa“ (Jugend Rettet), “Golfo Azzurro“ (Bootvluchteling), “Dignity 1“ (Vermoedelijk: Médecins Sans Frontières, MSF), “Bourbon Argos“ en  “Aquarius“ (beide Médecins Sans Frontières MSF), “Vos Hestia“ (Save the Children), “Astral“ (Proactiva Open Arms), “MS Sea-Watch I en  Sea-Watch II“ (Sea-Watch) en het schip “Audur“ (Eigenaar onbekend).

Uit Duitsland komen de volgende reddingsschepen: De “MS Sea-Eye“  uit Regensburg (Sea-Eye), “Speedy“ (Sea-Eye, door de Libische regering in beslag genomen) en de “Minden“ (Lifeboat).

Frontex: NGO’s moeten niet worden bestraft, alhoewel ze mensensmokkelaars behulpzaam zijn?   

EU-Migratiecommissaris Dimitris Avramopoulos zei nog in januari 2016: “Een ander onderwerp, dat zich bij de discussie over maatregelen tot bestrijding van de mensensmokkelaars heeft uitgekristalliseerd, betreft het feit, dat de NGO’s, maar ook lokale en regionale overheden, de smokkelaars hulp verlenen, maar evenwel niet strafrechtelijk vervolgt moeten worden. Ik verdedig deze mening met volle overtuiging en geloof ook, dat de grondrechten van de gesmokkelden verdedigt moeten worden. Echter de smokkelaars moeten worden bestraft“.

Ook de Mafia profiteert van de toestroom van migranten. In Italië is onder de naam “Mafia Capitale“ bekend, dat migranten in de vluchtelingkampen tegen absoluut minimaal ‘loon’ te werk worden gesteld. De handel met migranten is momenteel lucratiever als de drugshandel.

Salvatore Buzzi, een Mafia- lid die in 2013 door de politie werd afgeluisterd zegt volgens de protocoldetails: “U heeft er werkelijk geen idee van, hoeveel ik met de migrantenhandel verdien. De drugssmokkel levert niet meer zoveel op. Dit jaar hebben wij een omzet van 40 miljoen euro gehaald, maar… al onze winsten komen van zigeuners, noodopvang en migranten”.

In 2013 kwamen er 20.000 migranten naar Italië, in 2016 wordt over  180.000 gesproken.

 

 

Niet alleen Gefira bewaakt op deze manier het scheepsverkeer, ook een Italiaanse blogger, Luca Donadel, heeft zich de geëigende software aangeschaft. Via het automatisch identificatiesysteem van de schepen volgde ook hij de schepen en routes. Ook de Italiaanse marine blijkt betrokken.

Hij ontdekte nog een ander schip genaamd “Golfo Azzurro“ (NGO-schip), dat steeds weer opnieuw tussen de Libische kust en Italië op en- neer pendelt.

 

 

 

Bezoek of lees ook eens verder via de Bron: Nachthemel.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mobilize Official Trailer1

Hoe blauw licht van je smartphone hersenen en lichaam kan beïnvloeden

mars tegen monsanto

Wat gaat Brussel doen? Meerderheid EU-lidstaten zeggen ‘nee’ tegen genetisch gemodificeerde gewassen