in , ,

WOW, participatiesamenleving 2.0: Zieke man zoekt werk. Geen loon geen bezwaar

9723693417 cbedcb41c0 participatie

“Beste redactie. Zo nu en dan zie ik op jullie weblog weleens een item voorbij komen waarbij jullie mensen die hulp nodig hebben, een platform bieden op jullie frontpage. Ook lees ik vaak termen als: onrendabele en uitkeringstrekkers. Dat mensen: ‘maar eens werk moeten gaan zoeken' en al wat niet meer. Welnu. Het lot wilt dat ik zo een onrendabele uitkeringstrekker ben zonder werk. Ongeneeslijke bofkanker – om het op z'n Wubbo Ockels te zeggen – gekregen toen ik 24 was. Baan verloren en nu 100% afgekeurd thuis. Al 6 fucking jaren in de WIA. Steun aan het trekken.

Echter is dat niet geheel bij eigen keus. Want zie je. Mijn bofkanker is soms weg omdat we mijn lichaam vergiftigen met chemo. En daarna komt ie ineens weer doodleuk terug. Daartussenin ben ik fit en in staat te werken. Zodoende bied ik dan ook mijn lichamelijke kracht aan. Voor een kleine vergoeding misschien. Fuckit desnoods geheel gratis. Voor de maatschappij. Leek me heel nobel om te doen. Werken op kantoor trek ik geestelijk niet meer. Als je de dood in de ogen kijkt ga je veel van het leven relativeren. Jasje, dasje, carrièrestappers en 6 uur per dag in de file staan zijn dan ineens heel kleurloos.

Maar er moet vast nog wel ergens een parkje aangeharkt worden toch? Misschien een boer die paar sterke armen kan gebruiken voor paar uurtjes in de week?

Naschrift redactie: Nou reaguurders. Met je grote bek over ‘onrendabele uitkeringstrekkers'. Aangezien jullie allemaal succesvol ondernemer met >50 man personeel zijn. Iemand een baantje over voor een bofkankerlijer (?) in de regio ? NAW bij de redactie bekend, dus u kunt zich hierrr melden.

Lees verder via GeenStijl

Photo by FaceMePLS cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
de4185e4d54a0670 640 Samen

Samen zwijgen of samen tegen…..het is aan u, nog twee jaar zwijgen…dan straks niet zeiken

3615530107 000ff8e4c1 ontslag

Banenmachine van Rutte: Bedrijven lozen uitzendkrachten door nieuwe ontslagregels