in

Zijn Nederlanders knettergek en verdienen ze armoede en slavernij?

6493385939 76608b9fe3 armoede1

Nederlanders zijn de laatste maanden meer met geld bezig dan ooit tevoren. Iedere dag leggen ruim 14.000 mensen hun geldzorgen voor aan het Nibud, twee keer zoveel als in 2012, zo meldt het adviesbureau. Volgens het Nibud zijn veel consumenten ongerust over hun financiën en zitten ze te springen om advies. Mensen kloppen vooral aan met vragen over schulden en betalingsproblemen. Consumenten kunnen advies krijgen via een vernieuwd rekenprogrammaatje op de site van het Nibud, het Persoonlijk Budgetadvies. Per maand maken 13.000 mensen daar gebruik van.

71 Procent van 1042 ondervraagden vindt dat ‘kunnen rondkomen’ iemands eigen verantwoordelijkheid is. Toch verwachten de meeste mensen wel dat de overheid (57 procent) en financiële instellingen (76 procent) hen beschermen tegen het nemen van onverstandige geldbeslissingen. (ANP- wijzeringeldzaken.nl)

Tot zover over de aantrekkende economie…

Maar de meeste Nederlanders verwachten dat financiële instellingen hen zullen beschermen tegen het nemen van onverstandige beslissingen?

Hebben de meeste Nederlanders de TV en de computer dan al de deur uitgedaan en het krantenabonnement opgezegd? Vanwege ernstige betalingsproblemen? Weten de meeste Nederlanders daarom niet dat het begrip ‘financiële instelling’ verwijst naar banken, verzekeraars en pensioenfondsen?

En dat de afgelopen 7 jaren uitgerekend die financiële instellingen uitsluitend geld van anderen naar zich toe hebben gezogen? Al dan niet een handje geholpen door weer een andere ‘beschermer’, de overheid?  Dat burgers in collectief zijn onteigend van hun eigen (spaar en gespaard ) geld, juist door genoemde ‘beschermers’? Weten die meeste Nederlanders daarom niet dat zowel de banken alsmede de overheid failliet zouden zijn geweest, indien ze het benodigde geld ter voorkoming van faillissement nu eens niet van de burgers hadden kunnen stelen? En weten de meeste Nederlanders daarom ook niet dat de banken juist een van de oorzaken waren van het ontstaan van de crisis?

Of zijn ‘de meeste Nederlanders’ gewoon knettergek en verdienen ze daarom ook niet beter dan een leven in armoede en slavernij?

via Stop de bankiers.

Photo by Partij van de Arbeid (PvdA) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6420285423 bd0facf3bd goud1

U raadt nooit hoe de goudprijs bepaald wordt

Het grootste schandaal in de gescheidenis van de mens en we hebben er allemaal mee te maken