in

Zoals verwacht: Eerste Kamer neemt coronawet aan

Een ruime meerderheid in de Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het aannemen van de tijdelijke coronawet. De moet een wettelijke grondslag bieden aan het huidige coronabeleid van het kabinet.

In totaal steunden 48 senatoren van de coalitiepartijen en de partijen GroenLinks, SGP, en PvdA de tijdelijke coronawet.

24 senatoren stemden tegen het aannemen van de tijdelijke wet. Dit waren senatoren van Forum voor Democratie, de PVV, SP en de Partij voor de Dieren.

De nam de coronawet eerder deze maand al aan, nadat die op belangrijke punten was gewijzigd. De coalitie had daarover een verbond gesloten met de vier oppositiepartijen.

Zo werd geregeld dat de coronaboete omlaaggaat en dat de vooraf een week de tijd krijgt om nieuwe maatregelen te wijzigen of af te keuren.

Alleen in noodsituaties kan de instemming achteraf worden gezocht. Een fiat van de Eerste Kamer voor de losse coronamaatregelen is echter niet nodig.

De tegenstanders vonden de buiten proportie en hekelden de inperking ….

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland, wat een verstand: Besmette zorgmedewerkers moeten toch komen werken

Frankrijk waarschuwt burgers om voorzichtig te zijn, omdat woede in de moslimwereld oplaait