in

Nederland, wat een verstand: Besmette zorgmedewerkers moeten toch komen werken

Niet alleen in België moet zorgpersoneel dat positief test op toch komen werken. Dat geldt ook voor verpleegkundigen, artsen en andere zorgmedewerkers in , stelt vakbond FNV en Welzijn.

,,Wij krijgen die signalen van medewerkers in ziekenhuizen, verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg en de GGZ'', zegt vakbondsbestuurder Elise Merlijn.

,,Zorginstellingen staan onder grote druk om de roosters rond te krijgen; de zorgvraag is heel groot, terwijl zij kampen met veel uitval van personeel. Maar dit is natuurlijk heel zorgwekkend. Deze mensen komen tijdens hun werk in aanraking met kwetsbare mensen.''

Positief geteste zorgmedewerkers die slechts milde klachten hebben en geen koorts, zouden door hun manager worden opgeroepen toch te komen werken.

Dat gaat lijnrecht in tegen de landelijke richtlijnen: die stellen dat coronapatiënten thuis in isolatie moeten blijven tot ze minimaal 24 uur klachtenvrij zijn én het minimaal 7 dagen geleden is dat ze ziek werden.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Attentie vaccin-verslaafden: kabinet roept zestigers op van griepprik af te zien

Zoals verwacht: Eerste Kamer neemt coronawet aan