in ,

Zorgkosten stijgen omdat ziekenhuizen winst moeten maken voor investeerder?

Na jaren discussiëren is de Tweede Kamer op 26 juni 2014 akkoord gegaan met een wetsvoorstel van Minister Schippers om ziekenhuizen WINST (?) te laten uitkeren aan investeerders. Het waren de regeringspartijen VVD, met steun van D66 die voor de meerderheid in de Tweede Kamer zorgden.

Minister Schippers denkt dat ziekenhuizen voor bijvoorbeeld een aantrekkelijke investering kunnen zijn. De bewindsvrouw is overtuigd dat de kwaliteit van de zorg toeneemt als het investeringsklimaat gunstiger wordt, zo is te lezen in de Volkskrant van 27-6-2014.

In maart 2013 zegt Chris van Haak van BDO accountants in Nieuwsuur ‘Op basis van ons onderzoek zien we dat ongeveer vijftien ziekenhuizen een zwakke vermogenspositie hebben. Een deel daarvan heeft te maken met negatieve resultaten.’

Mocht overigens een ziekenhuis ‘failliet’ gaan dan heeft zorgverzekeraar (grootste zorgverzekeraar van ) een back-up plan en garandeert zo de patiëntenzorg, zo is te horen in diezelfde Nieuwsuur reportage.

Gedroomde aandeelhouders voor ziekenhuizen zijn dus volgens Minister Schippers de pensioenfondsen… eh, zoals Stichting Pensioenfonds Achmea?

Lees verder via Ruud Bredewold.

Photo by oxfamnovib


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BIZAR: Overheid goocheld en ‘laat zich omkopen’ tegenover de gezondheidszorg van de bugers

Weer een bakken met geld kostende PVDA flop: Straatcoach