in ,

Zorgkosten stijgen omdat ziekenhuizen winst moeten maken voor investeerder?

2928465791 9131bf23ec gezondheidszorg1

Na jaren discussiëren is de Tweede Kamer op 26 juni 2014 akkoord gegaan met een wetsvoorstel van Minister Schippers om ziekenhuizen WINST (?) te laten uitkeren aan investeerders. Het waren de regeringspartijen VVD, PvdA met steun van D66 die voor de meerderheid in de Tweede Kamer zorgden.

Minister Schippers denkt dat ziekenhuizen voor bijvoorbeeld pensioenfondsen een aantrekkelijke investering kunnen zijn. De bewindsvrouw is overtuigd dat de kwaliteit van de zorg toeneemt als het investeringsklimaat gunstiger wordt, zo is te lezen in de Volkskrant van 27-6-2014.

In maart 2013 zegt Chris van Haak van BDO accountants in Nieuwsuur ‘Op basis van ons onderzoek zien we dat ongeveer vijftien ziekenhuizen een zwakke vermogenspositie hebben. Een deel daarvan heeft te maken met negatieve resultaten.’

Mocht overigens een ziekenhuis ‘failliet’ gaan dan heeft zorgverzekeraar Achmea (grootste zorgverzekeraar van Nederland) een back-up plan en garandeert zo de patiëntenzorg, zo is te horen in diezelfde Nieuwsuur reportage.

Gedroomde aandeelhouders voor ziekenhuizen zijn dus volgens Minister Schippers de pensioenfondsen… eh, zoals Stichting Pensioenfonds Achmea?

Lees verder via Ruud Bredewold.

Photo by oxfamnovib cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6650084711 c064ded471 gezondheidszorg11

BIZAR: Overheid goocheld en ‘laat zich omkopen’ tegenover de gezondheidszorg van de bugers

2981730008 109be38a0d opstelten1

Weer een bakken met geld kostende PVDA flop: Straatcoach