in ,

Zorgpremie stijgt toch flink harder dan aangekondigd, volgend jaar mogelijk gigantisch

zorgverzekeraars doolhof

De zorgpremie van DSW stijgt komend jaar met 6,50 euro tot 124,50 euro per maand. Daarmee komt de kostenpost bijna een derde hoger uit dan de stijging die het kabinet vorige week met Prinsjesdag aankondigde.

DSW maakt jaarlijks als eerste de zorgpremie bekend, en is daarmee richtinggevend voor andere zorgverzekeraars.

Die laten uit angst voor concurrentie vaak pas vlak voor de deadline van 12 november weten welke rekening hun klanten in het nieuwe jaar op de mat krijgen.

De premiestijging komt vooral door oplopende kosten in de zorg, waaronder de gestegen lonen van het zorgpersoneel en een toenemend gebruik van dure medicijnen.

Een ander deel van de premiestijging komt doordat DSW niet langer kan interen op zijn reserves, waarmee de verzekeraar in voorgaande jaren de premie laag ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

De zorgkosten in ons land gaan volgend jaar mogelijk exploderen als gevolg van corona. Zodra de reguliere zorg in de ziekenhuizen weer op gang komt, het virus blijft opspelen en zorgpersoneel er extra loon bij krijgt, zal de rekening fors hoger uitpakken, voorspelt DSW-topman Aad de Groot.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zullen de vrienden van epstein d

Prominente in paniek nu Procureur-Generaal eist dat Epstein’s vluchtlogboeken openbaar worden

52e9d3454357a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784b762773dd964c 640 covid vaccin

Experts eisen openheid van zaken kabinet over gesloten coronavaccindeals: ‘belastingbetaler verdient tranparantie’