in , , ,

Zorgverzekeraar beloont je als je gezond leeft, dat moet je niet willen

De discussie speelt al jaren: mogen verzekeraars een hogere vragen aan mensen die ongezond leven. Gek genoeg vindt veertig procent van de Nederlanders dat een goed idee, maar willen ze niet dat de overheid zich daarmee bemoeit. Dus een verzekeraar mag wél voor je bepalen hoe je moet leven, maar de overheid niet.

Het is vooralsnog verboden om hogere premies te heffen voor ongezonde of zieke mensen, maar wat wel mag is mensen die vrijwillig gezond leven belonen met cadeautjes. Menzis biedt al vijf jaar klanten de mogelijkheid om punten te verdienen door te wandelen of te fietsen.

Menzis wil dan natuurlijk wel de data zien die je verzamelt in haar SamenGezond-app. Verzekeraar Oscar Health in de VS geeft klanten nu al kortingen bij , als ze het stappendoel halen dat ’s gezondheidsapp hun oplegt.

Dit is niet alleen onwenselijk, omdat verzekeraars een hele berg data over je verzamelen en altijd over je schouder meekijken als jij een rondje loopt of fietst, maar ook omdat niet iedereen mee kan doen.

Als je hebt, gezond leeft en graag beweegt, ja dan vind je het wel leuk om cadeautjes en kortingen bij elkaar te sparen. Maar eerlijk is het niet.

Lees verder bij de Bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Marokkaans ISIS terroristen netwerk ook in Nederland actief

NASA komt met zeer riskant plan tegen uitbarsting Yellowstone supervulkaan