in

Zoveel schandalen verder en accountants weigeren nog steeds te snijden in vorstelijke salarissen

4297852642 283890d31e accountants1

Ondanks hevige kritiek op de beroepsgroep weigeren accountants te snoeien in hun vorstelijke beloningen. Sterker nog, kantoren moeten wel fors betalen om kwalitatief goede accountants aan zich te kunnen blijven binden. Een ding moet wel veranderen: maakt een accountant een uitglijder dan moet hij een deel van zijn geld terug geven.

Dat blijkt uit het rapport ‘In het publiek belang’ van de werkgroep Toekomst Accountantsberoep dat vandaag wordt aangeboden aan de Tweede Kamer. De werkgroep is onder druk van Den Haag opgericht om met een reeks van maatregelen een einde te maken aan alle schandalen rond de beroepsgroep zoals de gebrekkige controle bij Vestia (derivaten), Imtech (boekhoudfraude), SNS Reaal (vastgoedwaarderingen) en Ballast Nedam (steekpenningenaffaire).

Pikant genoeg komt de financiële waakhond AFM later vandaag met een rapport over de kwaliteit van het werk van de Big Four (KPMG, Deloitte, PwC en EY).

Beleggersclub VEB pleitte eerder al voor een salarisplafond om een einde te maken aan ‘de graaicultuur’. Maar daar ziet de beroepsgroep zelf geen heil in. “De werkgroep is het met de overgrote meerderheid van de stakeholders eens dat niet de hoogte van het inkomen bepalend is voor de kwaliteit van accountants. Als er al een verband zou bestaan tussen beloning en kwaliteit dan zou verwacht mogen worden dat een hogere beloning eerder betere accountants aantrekt dan minder goede accountants”, schrijft de werkgroep, die bestaat uit accountants van verschillende kantoren.

 

Lees verder via Telegraaf.nl.

 

Foto via Alan Cleaver cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14896496362 02d65fb535 juncker1

Juncker moet van noodfonds ESM afblijven

3818850681 a570db1ff5 false flag1

“False Flag” Aanslag op Nederlandse trein- en metrostations dreigt