in ,

2.667 radioactieve opslagzakken van Fukushima weggespoeld door tyfoon Hagibis

Terwijl Typhoon Hagibis op zaterdag hamerde, werden duizenden zakken met radioactief afval in Fukushima naar verluidt door overstromingswater weggespoeld.

Experts waarschuwen dat de radioactieve zakken een verwoestende impact op het kunnen hebben in de hele Pacific-regio, meldt Taiwan News.

Volgens Asahi Shimbun werd een tijdelijke opslagfaciliteit met 2.667 zakken met radioactieve verontreinigingen van de kernramp in Fukushima 2011 “onverwacht overspoeld door vloedwater van Typhoon Hagibis.”

Hevige regen overspoelde de opslagfaciliteit en liet de zakken vrij in een waterweg op 100 meter van de locatie.

Ambtenaren van Tamara City in de prefectuur Fukushima zeiden dat elke zak ongeveer een kubieke meter groot is.

Autoriteiten konden slechts zes van de zakken vóór 21.00 uur ophalen. op 12 oktober en het is onzeker hoeveel er nog niet zijn hersteld terwijl de mogelijke gevolgen voor het milieu worden beoordeeld.

Het radioactieve afval dat door tyfoon Hagibis is weggevaagd, is de laatste tegenslag voor Fukushima-functionarissen die hebben geworsteld om de afdoende in quarantaine te plaatsen.

Via Statesman Journal:

Lees verder bij de bron: worldunity.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter
  1. Dus, in 8 jaar tijd hebben ze niet de moeite genomen om een veilige opslag voor dit gevaar te maken/vinden? En dan moeten WIJ betalen voor het milieu?

  2. @Wilma: het is nog veel erger. Fukushima (3/11) wordt bestempeld als natuurramp terwijl het een terrordaad was uitgevoerd door de Mossad (Israel). De vloedgolf was man-made om het een ongeluk te doen lijken, maar de reactoren zijn ontploft door een bom in de reactor te schieten. Zoek op internet op Jim Stone & Fukushima. De daders zijn dezelfde als die achter 9/11 zaten …

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Lachertje: Amsterdam gaat met één miljoen euro per jaar de drugscriminaliteit aanpakken

blank

De Nederlandse Bank verwacht dat de huizenbubbel van 529 miljard gaat barsten