in , ,

De Nederlandse Bank verwacht dat de huizenbubbel van 529 miljard gaat barsten

marvelmozhko / Pixabay

Vanmorgen het volkomen belachelijke bericht dat De Nederlandse Bank (DNB) de banken heeft aangezegd een gezamenlijk buffer van 3 miljard aan te leggen voor het geval dat de huizenbubbel barst.

De totale hypotheekschuld in is de 700 miljard (redactie: Volgens NOS vandaag 529 miljard) al weer gepasseerd, waar de werkelijke tegenwaarde aan huizen in normale omstandigheden nog niet de helft bedraagt van die schuld en dan denkt DNB het imploderen van de huizenbubbel op te kunnen vangen met 3 miljard euro…… ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

DNB stelt dat de huizenbubbel pas de laatste paar jaar is ontstaan, terwijl deze al voor de bankencrisis van 2008 bestond en zelfs toen is de huizenbubbel niet gebarsten (of geïmplodeerd, wat je wilt).

De opvolgende regeringen vanaf Balkenende 4 (met PvdA) en de kabinetten hebben alles op alles gezet om de huizenprijs hoog te houden, dit door de sloop van ‘te goedkope huizen’ (sociale huurwoningen) te stimuleren en de nieuwbouw vooral niet te stimuleren (waarbij de verhuurdersbelasting in het leven werd geroepen, om zo de gespaarde gelden van de huurders te stelen van de woningcorporaties, zodat ze geen aanzienlijke nieuwbouw konden realiseren…..* )

Gevolg van e.e.a. is dat de huizenprijs niet verder kelderde dan 15 tot 20%, waar men de huurders bleef belasten alsof de belachelijk hoge huizenprijs niet was gedaald en zij alweer het gelag moesten betalen.

Die 15 à 20 procent was een veel te kleine daling van de huizenprijs en dat is zoals je kon lezen te danken aan schofterig regeringsbeleid.

Nog even terzijde: door dat belachelijke regeringsbeleid zijn een paar honderdduizend mensen werkloos geworden (veelal huurders) en waar de 45 plussers onder hen voor het overgrote deel nog steeds werkloos zijn en niet weer aan het werk zullen komen gezien hun leeftijd (weet je waar Rutte vaak over lult? Juist: de gewone hardwerkende Nederlander, die hij voor een fiks deel werkloos maakte met gemankeerd beleid…).

Intussen mag men in Nederland zelfs speculeren op de huurmarkt, daarvoor gingen opvolgende ministers (o.a. opperploert Kamp en zijn partijcollega in misdaad Blok) zelfs naar het buitenland en beloofden investeerders kapitalen als ze investeerden in de huurmarkt en zo hebben we nu speculatie op de huurmarkt, waar ….

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
scherpschutter1943
1 jaar geleden

De overheid dwingt ook het ABP om te investeren in sociale woningbouw in nederland. Zo heeft de staat goedkoop geld, zonder rente, maar de gepensioneerden betalen het gelag omdat de rekenrente een gemarkeerde vorm van diefstal is, uitgedacht door de nederlandse bank, dit in overleg met de regering, die daarvoor opdrachten hebben gekregen vanuit brussel.

Mario
1 jaar geleden

Veel landen in Oost-Europa hebben wel een oplossing voor: het aan banden leggen van de schuldenlast. Onder anderen Tsjechië, Polen, Roemenië, Hongarije hebben een MAXIMAAL PERCENTAGE opgelegd uit het netto maandelijkse inkomen voor het dragen van de totale schuldenlast. Boven dat percentage, is verboden voor banken om meer aan een burger te lenen!!!
Bij voorbeeld vanaf 01.01.2019 moeten in Roemenië de geldschieters zich aan bepaalde beperkingen houden als ze aan een burger lenen. Er geldt namelijk een limiet voor het percentage schuldenlast (aflossing, rente, commissies) uit het maandelijkse netto inkomen:
– 40% in lei (nationale munt)
– 20% in buitenlandse valuta (om de koersschommelingen op te kunnen vangen).
Nou DIT zou ook hier in Nederland de huizenprijzen wel een beetje normaal zich doen ontwikkelen… tegen het zere been van de banken die door hun schuldenrace zich eindeloos verrijken.
http://www.ziare.com/bani/credit/bnr-a-limitat-gradul-de-indatorare-ratele-nu-mai-pot-depasi-40-la-suta-din-salariu-la-creditele-in-lei-si-20-la-suta-la-cele-in-euro-1534242?utm_source=Breaking_News&utm_medium=Ziare.com&utm_campaign=Email_2018-10-17

LadyL
1 jaar geleden

Het is te triest voor woorden dat de Regering (mannen & vrouwen) die tijdelijk zitting hebben in deze Regering, zomaar een Land als Nederland naar de kl…… (kunnen) helpen en weggeven. Uiteraard ‘bedacht’ door de Machtigste Rijken Rotschilds, Vrijmetselaars etc. lopen zij als Marionetten aan touwtjes deze opdrachten uit te voeren. Uiteraard worden zij goed beloond en zullen zij oa richting de ABC eilanden etc vertrekken, als zij eenmaal moeten ver(t)rekken.
Hun naam zal in de boeken geschreven worden, voorzover dat nog gelezen kan worden….????.
Het is bijna niet te bevatten dat dit gaande is en velen hebben er (nog) geen weet van, lijkt het wel ????
Het Nederlandse Volk staat erbij en kijkt ernaar ????????????

Wanneer worden de burgers wakker?
1 jaar geleden

Je kunt het Rutte aanrekenen, maar ik ben niet zo naïef om te weten dat de partijen achter de schermen een en ander hebben uitgewerkt wat voor die partijen het meeste geld oplevert en de regering een en ander hebben ingefluisterd. Nederland is immers niet een democratie maar een oligarchie. Banken en de elite maken de dienst uit. Af en toe gooit de overheid wat geld naar het volk in de vorm van subsidies (die ze uiteraard zelf weer betalen via hun belasting). Ja, ja, je raakt niet uitgelachen om dat domme volk !!!!
Burgers worden massaal misbruikt. Alleen goed om uitgebuit te worden.

Lage huurprijzen is niet in het belang van de bezitters van woonblokken die verhuurd worden. Woningbouw verenigingen bouwen liever nieuw want dat brengt veel meer huur op. De huurders wordt uiteraard niets gevraagd. UIteraard zorgt de woningbouwvereniging de oude woningen te slopen, zodat mensen wel moeten verhuizen en meer betalen. En natuurlijk bouw je niet teveel want er moet schaarste zijn …

Overigens: denk niet dat de huiseigenaar niet een melkkoe is voor de overheid (en lees de elite daar maar bij).
Het begin van iedere woning die gebouwd wordt is namelijk grond verkoop. Landbouwgrond doet ongeveer € 7 per m2. Maar als de overheid die grond tot bouwgrond bestempelt gebeurt er iets fantastisch: plotseling wordt die grond wel € 500 per m2. Dus voor een kaveltje van 150 m2 betaal je al gauw € 75.000. En dan moet het feest nog beginnen …

De overheid die de oplossing van het probleem zou moeten zijn is het probleem geworden omdat zij de verbinding is naar de elite en omdat zij de belangen behartigt van die partijen in plaats van de burgers die haar betalen.
De elite is de afgelopen decennia extreem veel rijker geworden. Een kleine groep mensen van een paar procent bezit meer dan 95 % van alle aardse goederen.
Wordt wakker mensen.

2.667 radioactieve opslagzakken van Fukushima weggespoeld door tyfoon Hagibis

Politie loerde jarenlang onterecht in data van milieucamera’s