in , ,

De Nederlandse Bank verwacht dat de huizenbubbel van 529 miljard gaat barsten

bubbel 1550790107
marvelmozhko / Pixabay

Vanmorgen het volkomen belachelijke bericht dat De Nederlandse Bank () de banken heeft aangezegd een gezamenlijk buffer van 3 miljard euro aan te leggen voor het geval dat de huizenbubbel barst.

De totale hypotheekschuld in is de 700 miljard (redactie: Volgens NOS vandaag 529 miljard) al weer gepasseerd, waar de werkelijke tegenwaarde aan huizen in normale omstandigheden nog niet de helft bedraagt van die schuld en dan denkt DNB het imploderen van de huizenbubbel op te kunnen vangen met 3 miljard euro…… ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

DNB stelt dat de huizenbubbel pas de laatste paar jaar is ontstaan, terwijl deze al voor de bankencrisis van 2008 bestond en zelfs toen is de huizenbubbel niet gebarsten (of geïmplodeerd, wat je wilt).

De opvolgende regeringen vanaf Balkenende 4 (met ) en de kabinetten hebben alles op alles gezet om de huizenprijs hoog te houden, dit door de sloop van ‘te goedkope huizen' (sociale huurwoningen) te stimuleren en de nieuwbouw vooral niet te stimuleren (waarbij de verhuurdersbelasting in het leven werd geroepen, om zo de gespaarde gelden van de huurders te stelen van de woningcorporaties, zodat ze geen aanzienlijke nieuwbouw konden realiseren…..* )

Gevolg van e.e.a. is dat de huizenprijs niet verder kelderde dan 15 tot 20%, waar men de huurders bleef belasten alsof de belachelijk hoge huizenprijs niet was gedaald en zij alweer het gelag moesten betalen.

Die 15 à 20 procent was een veel te kleine daling van de huizenprijs en dat is zoals je kon lezen te danken aan schofterig regeringsbeleid.

Nog even terzijde: door dat belachelijke regeringsbeleid zijn een paar honderdduizend mensen werkloos geworden (veelal huurders) en waar de 45 plussers onder hen voor het overgrote deel nog steeds werkloos zijn en niet weer aan het werk zullen komen gezien hun leeftijd (weet je waar Rutte vaak over lult? Juist: de gewone hardwerkende Nederlander, die hij voor een fiks deel werkloos maakte met gemankeerd beleid…).

Intussen mag men in Nederland zelfs speculeren op de huurmarkt, daarvoor gingen opvolgende ministers (o.a. opperploert Kamp en zijn partijcollega in misdaad Blok) zelfs naar het buitenland en beloofden investeerders kapitalen als ze investeerden in de huurmarkt en zo hebben we nu speculatie op de huurmarkt, waar ….

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EGvrRg XkAEGQgI

2.667 radioactieve opslagzakken van Fukushima weggespoeld door tyfoon Hagibis

9663345203 ae8b52db90 camera privacy1

Politie loerde jarenlang onterecht in data van milieucamera’s