in , ,

Japan wil 1,2 miljoen ton radioactief afvalwater van Fukushima in de oceaan dumpen

fuk1

Alsof de wereld nog niet genoeg problemen heeft, is Japan van plan om daar nog even een schepje bovenop te doen.

Jarenlang hebben ze het radioactieve koelwater van de verwoeste Fukushima kerncentrale opgeslagen, maar nu hebben ze geen ruimte meer en wordt er voor een drastische oplossing gekozen.

Een groep experts die de Japanse overheid adviseert over hoe ze miljoenen tonnen radioactief water het beste kunnen opruimen, is afgelopen vrijdag met het advies gekomen om het in de oceaan te lozen. Dit dan nog bovenop de enorme hoeveelheden besmet water die al de oceaan in zijn gelekt door fouten en nalatigheid.

Gezien de ervaringen tot nu toe zal de overheid de aanbevelingen van de experts accepteren en hebben we een milieuramp waarvan niemand de omvang kan bepalen.

Tot nu toe heeft het verantwoordelijke bedrijf, Tepco, ongeveer 1,2 miljoen aan radioactief water opgeslagen in grote tanks, maar ze hebben binnenkort geen ruimte meer en bovendien moet het terrein worden opgeruimd omdat men ook wil beginnen met het opruimen van de centrale zelf.

De groep deskundigen had ook naar andere “oplossingen” gekeken zoals het laten verdampen in de lucht of ondergrondse opslag, maar kwam toch tot de conclusie dat het dumpen in de oceaan de beste (lees: goedkoopste) oplossing is.

Dit alles komt ook nog eens op een moment dat de Olympische Spelen deze zomer in Tokio zullen worden gehouden, waarbij sommige activiteiten zullen plaatsvinden op minder dan 60 kilometer van de verwoeste kerncentrale en de daarbij behorende “seclusion zone”, het volkomen onleefbare gebied dat die status nog eeuwenlang zal houden.

In het verleden is er door Tepco keihard gelogen over dat ze eerder hadden verklaard dat alle schadelijke (radioactieve) elementen uit het water verwijderd zouden zijn. In 2018 maakten ze hiervoor hun excuses en vertelden toen dat ze binnen niet al te lange tijd geen opslagruimte meer zouden hebben voor al het vervuilde water.

Japan heeft inmiddels de volgende leugen de wereld ingestuurd en dat is dat ze alle radioactieve elementen uit het water zullen verwijderen, behalve tritium omdat dit technisch gezien niet mogelijk is. Uiteraard is er na alle eerdere leugens niemand die gelooft dat dit ook werkelijk zal gebeuren en wij wensen Japan dan ook “veel succes” in haar PR campagne om dit aan de wereld te verkopen.

xxx

De aanbeveling van de groep experts moet nog bevestigd worden door het hoofd van deze groep, professor Ichiro Yamamoti, en zal daarna worden voorgelegd aan de overheid op een latere datum. Op dit moment zit er rond de 1.2 miljoen ton in de opslagtanks en de maximale capaciteit is 1,37 miljoen ton, dus de tijd dringt.

Japan is niet zelf op het idee gekomen om het radioactief water in de oceaan te dumpen. Die aanbeveling is al in 2015 gedaan door de nieuwe wereldregering zoals we in een eerder artikel schreven:

Nu is er een onderdeel van de Verenigde Naties, het internationaal atoomagentschap IAEA, op bezoek geweest in Japan en die komen met de aanbeveling dat Tepco de mogelijkheden moet onderzoeken om de miljoenen liters radioactief water maar in de oceaan te dumpen.

In de jaren sinds de ramp zijn er miljoenen liters radioactief water al in de oceaan terechtgekomen, voornamelijk door lekkage, en heeft het al voor een enorme ramp gezorgd voor wat betreft het zeeleven in de oceaan zoals door ons beschreven in eerdere artikelen.

En dit alles is nog maar het topje van de ijsberg en daarom hierna nog een deel uit een eerder artikel uit 2017.

Al jaren schrijven wij over wat misschien later wel de grootste ramp uit de menselijke geschiedenis zal blijken te zijn en dat is de ramp met de Japanse kerncentrales in Fukushima in maart 2011.

Systematisch is dit probleem door de mainstream-media genegeerd en was het weer het zoveelste aluhoedje verhaal. Ga maar lekker zwemmen in de zee bij Fukushima, vertelde de NOS ons ruim een jaar na de ramp. Volgens de autoriteiten is alles weer veilig.

Zie je wel, die aluhoedjes hebben weer schromelijk overdreven, kwam er als commentaar.

Het is nu 2017, bijna 6 jaar na de ramp, en de straling die op dit moment wordt gemeten in het gebouw van reactor nummer 2 is 530 sievert per uur. Dit is meer dan 100 keer de hoeveelheid straling die nodig is om …..

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wlders rechtb

Minister Hirsch Ballin bemoeide zich intensief met het eerste proces tegen PVV-leider Geert Wilders

EU geld

De EU is op jacht naar uw geld