in

88% van de immigranten slaagt niet in Nederlands integratie-examen

2688490965 02ea18bb38 paspoort

Het integratiebeleid van de Nederlandse voor immigranten is op een mislukking uitgedraaid. Dat schrijft Didier Burg, Nederlandse correspondent van de Franse krant Les Echos.

Burg benadrukt dat de inburgeringscursussen – die nochtans verplicht moeten worden gevolgd – door de inwijkelingen massaal worden genegeerd.

Sinds een tiental jaar moeten immigranten in een examen afleggen om aan te tonen dat ze voldoende inspanningen hebben gedaan om de Nederlandse taal en cultuur op een aanvaardbare manier te beheersen.

De examens werden ingevoerd nadat gebleken was dat het multiculturele model van de Nederlandse niet werkbaar is, maar zijn eveneens grotendeels een dode letter gebleven.

Zorgwekkend

Drie jaar geleden werd een nieuwe regelgeving voor gestructureerde inburgeringscursussen geïntroduceerd, maar sindsdien blijkt slechts één derde van de nieuwe immigranten een certificaat van burgerschap te hebben verworven. Bij de cursisten blijkt 50 procent te mislukken. De Nederlandse minister van sociale zaken heeft erkend dat de cijfers zorgwekkend zijn.

Nochtans zijn er incentives voldoende om de kandidaten te stimuleren de inburgeringscursus te starten. Wie zich niet voor de cursus inschrijft, ontvangt enkele keren een herinneringsbrief.

Wanneer men er na drie jaar niet in gelukt is zijn burgerschap-certificaat te verwerven, dreigt een boete van 1.250 . Ook is het mogelijk om uitkeringen op te schorten of verblijfsvergunningen in te trekken.

De actie heeft echter weinig succes. De voorbije twee jaar heeft Nederland 53.000 immigranten ontvangen. Slechts 6.000 betrokkenen hebben een burgerschap-certificaat ontvangen. Er is nu beslist de opleidingen opnieuw te bekijken en een aantal nieuwe maatregelen door te voeren.

Lees verder bij de Bron: Express [NL]

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
61

Niet echt geruststellend: malware gevonden op computer kerncentrale

9403250502 11e28bc50e bilderberg

Atlantische machtselite van regeringsleiders, mediafiguren, bankiers bij Bilderberg 2016