in , , ,

Aardbeving-miljarden zijn ontoereikend, minister Kamp zegt: “fact of life” dus niet zeuren

5553722800 eb50d11278 earthquake1

De aardbeving in Groningen vorige week, 2,8 op de schaal van Richter, heeft de situatie in de provincie veranderd. Het epicentrum lag bij het dorp Ten Boer, een paar kilometer van de stad Groningen, waar de bevingen ook werden gevoeld. Nieuwsuur spreekt met interim-burgemeester Ruud Vreeman, die zich zorgen maakt.

Vreeman was vorige week dinsdag tijdens de beving aan het vergaderen in het stadhuis. “Ik keek op tafel en zag het water in de glazen trillen. Het was voor het eerst dat ik zelf een aardbeving meemaakte.” Volgens Vreeman hebben ze in Groningen wel altijd gedacht dat het kon gebeuren, maar is het toch een schok nu het centrum van de stad is geraakt. “Het is een nare vaststelling van iets dat je een beetje kon voorspellen.”

Fact of life

De aardbeving van vorige week in Groningen past volgens minister Kamp “binnen het patroon dat we in gedachten hadden, toen we afspraken maakten”. Hij ziet geen aanleiding iets in de maatregelen te veranderen. Volgens hem is er ook geen reden voor de Groningers om zich nu meer zorgen te maken. De bevingen zijn een “fact of life”, aldus Kamp.

Die opmerking wordt hem niet in dank afgenomen door de bewoners in het aardbevingsgebied. “Dat maakt me kwaad”, zegt De Haan. “Het komt door gasboringen, die heel veel geld opleveren, maar ook heel veel schade opleveren. Schade die wordt ontkend, of niet betaald.” Ook interim-burgemeester Vreeman noemt de opmerking onverstandig. “Dit raakt niet aan de emotie van de mensen die hier in de stad zitten. Zij maken dit voor het eerst mee.”

Lees verder via Nieuwsuur.nl.

 

Foto via The U.S. National Archives

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BzSoLXXIMAEqPJ511

Den-Haag nu echt de weg kwijt: Onderzoek naar hoe de Koerden in een openbare ruimte konden zijn

9204743361 13c3653ce3 asscher1

De hypocriete Rutte en Asscher die banen in NL afbreken bij de vleet: ‘EU moet inzetten op groei om banen te creëren’