in

ABN krijgt boete van 2 miljoen in voorkennis rond vertrek Zalm

6220659940 3586c0d145 gerrit zalm

ABN Amro krijgt een boete van 2 miljoen euro opgelegd door beurstoezichthouder AFM, omdat het niet op tijd opening van zaken heeft gegeven over het aftreden van voormalig bestuursvoorzitter Gerrit Zalm in 2016.

Toen dat nieuws eenmaal rondging, had de bank daarover openbaar moeten communiceren.

Op 18 juli 2016 meldde het Financieele Dagblad (FD) dat Zalm eerder zou aftreden en dat de raad van commissarissen was begonnen met de zoektocht naar een nieuwe baas. Dat is koersgevoelige informatie.

Omdat het ook waar bleek te zijn, vindt de AFM dat de bank beleggers openbaar had moeten informeren na publicatie door de krant.

Ernstig en verwijtbaar

“Door de overtreding konden beleggers gedurende bijna twee maanden niet weten dat de informatie uit het FD-artikel op waarheid berustte en daarmee voor hen van belang was”, schrijft de AFM. Volgens de toezichthouder is de overtreding ‘ernstig en verwijtbaar’ en is het

Lees verder bij de bron: RTLZ

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7159422433 4d5a0a37d9 ongeschikt1

Geheime notitie: Hoekstra stapelde fout op fout bij KLM-deal

4310393364 fdfdccbc00 idiots1

???? Coldplay stopt met touren: ‘We kunnen dat niet maken tegenover het klimaat’