in

Een modus operandi met routineuze leugens: de angst voor plofkraken

Het is interessant om te zien hoe routineuze leugens opdist om te verklaren waarom ze haar geldautomaten sluit, en hoe men dat slikt.

Om bij het begin te beginnen, NOS Teletext biedt altijd een mooi inkijkje van zo’n mechanisme:

routineuze leugens

Alles dat hierboven wordt gemeld zòu waar kunnen zijn, en is het daarom naar je verwachten mag ook. Behalve het zinnetje “Omwonenden van ABN Amro-geldautomaten maken zich grote zorgen”.

Dat dat niet waar is zal ik hierna beredeneren, maar als tipje van de sluier kan ik alvast zeggen dat de NOS-site er alleen over meldt dat de ouderenbonden die zich zorgen maken om de bereikbaarheid van contant voor ouderen het zich hebben laten aanpraten.

Bij ouderenorganisatie KBO-PCOB is er begrip, maar vindt men de situatie wel vervelend. “We snappen het gevaar. Zeker als het om automaten gaat die bij woningen geplaatst zijn, mogen mensen niet in gevaar komen”, zegt directeur Manon Vanderkaa. “We vinden het wel van belang dat er over alternatieven nagedacht wordt, zoals het plaatsen van automaten in supermarkten, die tegenwoordig ruime openingstijden kennen.”

Direct nog gevolgd door:

Seniorenorganisatie ANBO noemt veiligheid eveneens cruciaal. Maar de bond maakt zich ook zorgen over de bereikbaarheid van contanten.

Eerder in het artikel op de site schreef de NOS – zonder dat op ook maar enige wijze te substantiëren:

….

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nanda
1 jaar geleden

Gek dat het alleen bij de abn amro ploft, je zou toch denken dat alle andere banken hier dan toch ook wel last van zouden hebben.

Veenbrand op Wereldschaal
1 jaar geleden

Gezien alle ervaringen de afgelopen jaren (decennia) zou het mij niet verbazen dat ABN/AMRO zelf opdracht gegeven heeft om de geldautomaten op te blazen. En daar mee de weg openend om vervolgens de helft van alle automaten weg te sluiten. En zeker in een tijd dat de banken wereldwijd in grote financiële problemen zitten kan de bank het niet hebben dat mensen massaal geld van hun bank halen. De wereld aan de top is vele, vele, vele malen meer crimineel dan de burgers ooit hebben gedacht.

Politietekort: onderzoek naar liquidaties door motorbende Caloh Wagoh ernstig vertraagd

EU-afspraken over buitenlandse 5G-leveranciers