in

Een modus operandi met routineuze leugens: de angst voor plofkraken

838736868 b713386c1e pinnen1

Het is interessant om te zien hoe ABNAmro routineuze leugens opdist om te verklaren waarom ze haar geldautomaten sluit, en hoe men dat slikt.

Om bij het begin te beginnen, NOS Teletext biedt altijd een mooi inkijkje van zo’n mechanisme:

routineuze leugens

Alles dat hierboven wordt gemeld zòu waar kunnen zijn, en is het daarom naar je verwachten mag ook. Behalve het zinnetje “Omwonenden van ABN Amro-geldautomaten maken zich grote zorgen”.

Dat dat niet waar is zal ik hierna beredeneren, maar als tipje van de sluier kan ik alvast zeggen dat de NOS-site er alleen over meldt dat de ouderenbonden die zich zorgen maken om de bereikbaarheid van contant geld voor ouderen het zich hebben laten aanpraten.

Bij ouderenorganisatie KBO-PCOB is er begrip, maar vindt men de situatie wel vervelend. “We snappen het gevaar. Zeker als het om automaten gaat die bij woningen geplaatst zijn, mogen mensen niet in gevaar komen”, zegt directeur Manon Vanderkaa. “We vinden het wel van belang dat er over alternatieven nagedacht wordt, zoals het plaatsen van automaten in supermarkten, die tegenwoordig ruime openingstijden kennen.”

Direct nog gevolgd door:

Seniorenorganisatie ANBO noemt veiligheid eveneens cruciaal. Maar de bond maakt zich ook zorgen over de bereikbaarheid van contanten.

Eerder in het artikel op de site schreef de NOS – zonder dat op ook maar enige wijze te substantiëren:

….

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ad75899668e8fc6c 640 bananen

Politietekort: onderzoek naar liquidaties door motorbende Caloh Wagoh ernstig vertraagd

5G city 700

EU-afspraken over buitenlandse 5G-leveranciers