in , ,

Spaartaks ook volgend jaar hoger dan de rente die je krijgt

belastingdienst scr1

Het is nog even doorbijten voor spaarders, tot de spaartaks in 2022 eerlijker wordt berekend dan nu het geval is. En dus betalen spaarders ook volgend jaar meer belasting over hun vermogen, dan ze krijgen bij de bank.

De spaartaks is volgend jaar 0,54 procent van je vermogen, meldt staatssecretaris Menno Snel in antwoord op Kamervragen.

En dat is dan alleen nog maar voor de relatief kleine krabbelaars, met een belastbaar vermogen tot 72.797  (de eerste 30.846 euro spaargeld zijn vrijgesteld).

Spaarders die ruimer in de slappe was zitten, moeten volgend jaar 1,27 procent van hun vermogen afdragen aan de fiscus over hun vermogen boven de 72.797 euro.

De echt rijken bestalen nog wat meer. De effectieve belastingdruk voor vermogens vanaf iets meer dan een miljoen euro bedraagt volgend jaar 1,6 procent, berekende ABN Amro al eerder.

Ironisch: klanten van uitgerekend deze bank zijn in vergelijking met klanten van de andere drie grote het slechtst af. Sinds vandaag krijgen ABN-klanten welgeteld 0,01 procent rente…..

Lees verder bij de bron: RTLZ

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
verkrachtingen 1549622319

Spanje: geen sprake van verkrachting als 5 mannen een bewusteloos 14-jarig meisje verkrachten

ad75899668e8fc6c 640 bananen

‘Patroon van onder pet houden in vrijwel ieder dossier waar ik in verzeild ben geraakt’