in

Acht keer narcolepsie na Pandemrix (griepprik)

imgres1

Weer een, ik zei het nog :

Bij Lareb zijn acht gevallen gemeld van narcolepsie na inenting met Pandemrix. Het betreft zeven peuters die in Nederland met het middel waren gevaccineerd en een tiener die het griepvaccin in het buitenland kreeg. In vier gevallen is er mogelijk een causaal verband tussen de vaccinatie en de slaapziekte, aldus bijwerkingencentrum Lareb.

Tijdens de Mexicaanse-griepepidemie in 2009-2010 gebruikten de GGD’s Pandemrix – op de markt gebracht door GlaxoSmithKline – om kinderen tussen 6 maanden en 5 jaar te vaccineren. In de zomer van 2011 was bij Lareb al vier maal melding gemaakt van het optreden van narcolepsie na de inenting. In een deze week door Lareb gepubliceerde rapportage worden zeven gevallen besproken, en kort geleden kwam er nog een achtste melding binnen, meldt Lareb-directeur Agnes Kant.

via artsennet.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Loose Change V2

De wereld,1 grote dierentuin vol camera toezicht