in ,

Allergievrije honden en katten bestaan niet!

jarmoluk / Pixabay

Veel mensen zijn allergisch voor honden of katten. Honden, zoals de Labradoodle en katten, zoals de Sphynx naaktkat, worden verkocht met de toezegging dat ze geen allergie veroorzaken.

Dat blijkt volgens wetenschappelijk onderzoek onzin.

Honden en katten die geen allergische reacties geven, bestaan niet

Honden- en kattenrassen die niet verharen of weinig tot geen haar hebben, krijgen ten onrechte het label “hypoallergeen”. De vakgroep Allergologie, het overkoepelend van de Nederlandse allergie- en immunologiespecialisten, maakt zich grote zorgen.

Wetenschappelijke onderzoek toont namelijk aan dat de claim ‘hypoallergeen dier' onzin is. De dieren wekken wel degelijk allergische reacties op.

De allergieën worden veroorzaakt worden door eiwitten in speekselklieren, talgklieren en alle andere lichaamssappen, niet door allergenen uit de vacht.

Allergie zit ‘m niet in de vacht

Hypoallergene dieren blijken net zo veel allergenen in hun omgeving rond te strooien als gewone huisdieren. Het is daarom niet zinvol om een kaal dier of een dier met een speciale vacht te kopen.

Specialist allergologie dr. De Groot:

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Leger van migranten jaagt speciale eenheden van Duitse politie op de vlucht

Pensioenakkoord – een onuitvoerbaar polder compromis