in

Als het om corruptie gaat halen de meeste Nederlanders hun schouders op

12313454824 55f0a9ea16 corruptie1

Als het om corruptie gaat halen de meeste Nederlanders hun schouders op. Ze gaan er vanuit dat corruptie vooral iets is wat voorkomt in de zuidelijke landen van Europa en in andere werelddelen die als ver weg worden beschouwd. Er wordt bijna automatisch aangenomen dat er in Nederland zoveel regels zijn en dat de controle zo is georganiseerd dat er van corruptie nauwelijks sprake kan zijn. Dat is natuurlijk een onzinnige gedachtegang, want corruptie is een onkruid dat praktisch overal groeit en dat bijna niet uit te roeien is. Het verschil zit hem daar in dat Nederland een stuk beter is gebleken in het stilhouden van corruptie.

Maar intussen zien we dat ook dat niet meer opgaat. In de afgelopen week kwamen er twee verhalen naar voren die bewijzen dat corruptie niet alleen aanwezig is, maar dat het ook nog eens om grote sommen gaat. Eerst maakte de politie bekend dat er 5 medewerkers op non-actief waren gesteld om dat ze corrupte zaken hadden gedaan bij de aankoop van nieuwe politiewagens, communicatie apparatuur en andere attributen. Het gaat niet om een handjevol politiewagens, maar om duizenden bestemd voor het hele land. Wat voor bedrag deze figuren in eigen zak hebben gestoken is nog niet bekend, maar het zal zeker geen fooitje zijn geweest.

Een paar dagen later liet het ministerie van defensie weten dat er ook 3 leger functionarissen geschorst zijn, waaronder twee hoge officieren, omdat ze dik geld hadden verdiend aan de inkoop van nieuwe legervoertuigen. Ook hier ging het om een groot aantal. Beide gevallen worden nog onderzocht, maar er zijn wel geruchten dat vooral het Pon autobedrijf bij de corruptiegevallen betrokken is. Blijkbaar waren de geruchten er al veel langer, maar de overheid pakt niet snel haar eigen dienaren aan. Dan moet men wel eerst heel erg over de schreef gaan, wat in deze twee zaken ook duidelijk het geval is.

Als we het toch over corruptie hebben zijn er nog meer zaken die in het oog springen. Kijk maar naar Henk Krol, de “leider” van de 50Plus partij. Tijdens zijn werkzaamheden voor de Gaykrant maakte hij op verkeerde manieren gebruik van overheidssubsidies, en het lijkt er zelfs op dat hij het geld heeft gebruikt om de website van 50Plus to laten bouwen. De overheid wil dat geld natuurlijk terug, waarmee de stichting achter de intussen failliete Gaykrant een groot probleem heeft. Krol ontkent dat hij iets fout heeft gedaan, maar zijn schuldeisers hebben al wel vast beslag laten leggen op zijn twee huizen. Dit zelfde heerschap zit weer opnieuw in de Tweede Kamer, wat al aangeeft dat corruptie binnen het systeem niet als een al te grote misdaad wordt gezien.

Lees verder via Stop de bankiers.

 

Foto via hetgrotegeld

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6327040171 e1199fd02a Goldman Sachs1

Goldman Sachs nu ook Huisjesmelker in de EU, huren ineens +600%

4421974761 197f8d6154 schuldenberg1

Amerika met de rug tegen de muur, gigantische schuldenberg