in ,

Amerika met de rug tegen de muur, gigantische schuldenberg

4421974761 197f8d6154 schuldenberg1

Eén van de redenen dat Amerika op dit moment een alles of niets spel speelt met de rest van de wereld is hun enorme staatsschuld.

Die kan alleen maar kan groeien en nooit of te nimmer afbetaald worden.

Die schuld is inmiddels alweer gestegen en nadert nu de het mooie ronde getal van 18 biljoen Euro. Op dit moment staat de teller op 17,9 biljoen.

Het zijn getallen die niemand eigenlijk iets zeggen omdat ze zo waanzinnig groot zijn. Niemand kan zich voorstellen over wat voor bedrag het eigenlijk gaat.

Het is te vergelijken met de oneindigheid van het universum. We weten dat het universum groot is, maar wat betekent dat? Het is zoveel groter dan wat we kennen of hebben meegemaakt.

De Duitse astronoom en wiskundige Friedrich Bessel slaagde er in de negentiende eeuw in om met succes de afstand te meten vanaf de aarde naar een andere ster. Hij besefte tegelijkertijd dat dit niets betekende voor de mensheid omdat het te abstract was.

Dus kwam hij op het idee van een lichtjaar om mensen te helpen een beter begrip te krijgen van hoe ver die afstand werkelijk is. In plaats van te meten in afstand, koos hij ervoor dit te doen in tijd. Het idee erachter was dat wij, of in ieder geval de wetenschappers, weten wat de snelheid van het licht is. Door het te presenteren op een manier die liet zien hoelang het duurde voordat licht een bepaalde afstand had afgelegd, zouden wij beter in staat zijn om te begrijpen hoe groot die afstand werkelijk is.

Als we iets dergelijks nu eens proberen te doen met iets dat zó groot is dat het simpelweg niet voor te stellen is zoals de Amerikaanse staatsschuld?

Naast de onmiddellijke staatsschuld van bijna 18 biljoen Dollar gaat het totaal aan uitstaande verplichtingen van de Amerikaanse overheid nog veel verder. Dit is het totaal van alle toezeggingen die door politici de afgelopen decennia zijn gedaan. Men noemt dit “unfunded liabilities” (niet gefinancierde verplichtingen) en deze komen tot een totaalbedrag van 116,2 biljoen Dollar.

Lees verder via Niburu.

 

Foto via vero beauprez

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12313454824 55f0a9ea16 corruptie1

Als het om corruptie gaat halen de meeste Nederlanders hun schouders op

14411291542 377b0219ba Abu Bakr al Baghdadi1

Tsjetsjeense president: “IS-leider Baghdadi is CIA-agent”