in , , , ,

Amerika heeft het voor elkaar: Nederlandse troepenmacht naar Polen

Ministerie van Defensie: Troepen kunnen worden ingezet voor ‘offensief optreden’.

Het wordt voorgesteld als een ‘oefening’, ‘de grootste in jaren’, bedoeld als een ‘geruststellende maatregel’: 3600 Nederlandse volgen zo’n 3000 Amerikaanse en enkele honderden uit andere NAVO landen naar Polen. ‘De eerste treinen met militair materieel denderen momenteel Polen binnen,’ bericht het ministerie van Defensie trots.

Enkele alinea’s verder een opmerking die een indicatie geeft dat het wel eens om meer dan een grote oefening kan gaan: ‘Het draait in Polen niet alleen om het trainen van defensief en offensief internationaal optreden’ (onderstreping toegevoegd). Kortom: de door de Westerse gevestigde orde gewilde uitgelokte oorlog met Rusland komt opnieuw een stap dichterbij.

Brigadegeneraal Jan Swillens krijgt het bevel over de oefening ‘Bison Drawsko’. Op het filmpje van het ministerie van Defensie vertelt hij dat 27 treinen vol pantservoertuigen en infanterievoertuigen vanuit Steenwijk naar Polen zullen vertrekken. levert 3600 militairen, België, Canada, Duitsland, Estland, Polen en de VS meer dan 900* (* niet alle in Polen gelegeerde Amerikanen nemen aan de oefening deel).

Het sturen van zoveel soldaten richting de Russische grenzen wordt een ‘belangrijke stap richting deelname aan de NAVO flitsmacht’ genoemd, die in 2018 operationeel moet worden. Het is tevens een voorbereiding voor deelname aan de NAVO ‘battlegroup’ (strijdgroep) die in Litouwen aanwezig is.

Rusland stelt afweerraketten bij op

Als u denkt: dit klinkt allemaal behoorlijk agressief, dan bent u niet de enige. In Rusland voelt en weet men al langere tijd dat het Westen een oorlog probeert uit te lokken. Als reactie op de aankomst van 3000 Amerikaanse en duizenden tanks, pantserwagens in Polen heeft het Kremlin besloten om S-400 afweerraketten bij op te stellen, als verdediging tegen een mogelijke onverwachte NAVO aanval met bijvoorbeeld stealth raketten. De S-400 komt ook in de Russische enclave Kaliningrad, als antwoord op de stationering van NAVO gevechtsvliegtuigen in de Baltische staten.

NAVO breekt harde garanties en dreigt nieuwe oorlog te veroorzaken

Het grote conflict, met een beetje pech zelfs een nieuwe wereldoorlog, zit al veel langer in de planning dan sinds de door de CIA georganiseerde fascistische staatsgreep in Oekraïne en de (vermoedelijke false flag) aanslag op vlucht MH17. In de jaren ’90 was het president Bill die brak met alle aan Rusland gegeven garanties dat de NAVO zich niet verder naar het Oosten zou uitbreiden. In ruil daarvoor was het Kremlin in 1990 akkoord gegaan met de geweldloze Val van het IJzeren Gordijn.

Die harde toezeggingen werden zwart op wit gesteld, maar werden korte tijd later gewoon in de prullenbak gegooid. In de daarop volgende 25 jaar breidde de NAVO zich tot aan de Russische grenzen uit. Eind jaren ’90 gooide het Westerse bondgenootschap onder leiding van Bill ook nog voormalig Joegoslavië –bondgenoot van Rusland- plat, en dat zonder instemming van de VN Veiligheidsraad. Desondanks proberen onze politici en media voortdurend Rusland als ‘de onbetrouwbare agressor’ voor te stellen.

Ook uit de illegale oorlogen tegen Libië en in Syrië bleek dat de NAVO zich van een verdedigend bondgenootschap tegen de Sovjet Unie had omgevormd tot een agressief opererende offensieve alliantie, die vrijwel uitsluitend de belangen van de Amerikaanse neocon globalisten behartigt. Als zij hun zin krijgen, verandert voor de derde keer in een eeuw in een slagveld, waar deze keer waarschijnlijk geen herstel van mogelijk zal zijn, omdat er nu kernwapens kunnen worden gebruikt.

‘Putin nodigt Trump uit voor vredesgesprekken Syrië’

Omdat Trump meerdere malen heeft duidelijk gemaakt te willen breken met deze oorlogskoers en weer te willen gaan samenwerken met Rusland –met name tegen ISIS-, proberen de Amerikaanse globalisten en linkse organisaties er alles aan te doen om hem te dwarsbomen.

Volgens sommige berichten zou president Putin al een uitnodiging aan Trump hebben gestuurd om nog eind deze maand, dus als Trumps koffers in het Witte Huis nog maar amper zijn uitgepakt, over vrede in Syrië te gaan praten. (3)

Valse ‘casus belli’

Ondertussen werkt men in Brussel en het Pentagon stug door aan het creëren van een valse ‘casus belli’. In Amerika lijkt het te zijn mislukt (alhoewel het nog geen 20 januari is), maar in kan Rusland nog altijd de schuld in de schoenen worden geschoven van het zogenaamd ‘manipuleren’ van de komende verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

De gevestigde orde vangt daarmee twee vliegen in één klap, want zo kunnen ook de sterk in opkomst zijnde Europese vrijheidspartijen –in de PVV- worden uitgeschakeld, waardoor de eurofielen hun lang gedroomde kans zullen kunnen grijpen voor de oprichting van een totalitaire EU-dictatuur.

Bronnen:

(1) Ministerie van Defensie (/ YouTube)
(2) Breitbart
(3) Breitbart

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
damian
4 jaren geleden

Onze vrienden die WOII hebben aangestoken trekken Europa weer een oorlog in

l
4 jaren geleden
4 jaren geleden

In 1966 kwam ik in militaire dienst en na de opleiding in A´foort werd ik naar Seedorf(Duitsland) gestuurd, samen met de maten en wij kregen daar “politieke wereld” onderwijs, zeer interessant totdat men over de “geweldig goede” Amerikaanse bevrijders begon en het gevolg NATO, een van mijn beweringen was dat de Amerikanen toch wel de agressor was in vooral Europa, ik werd de klas uitgestuurd, een “storend element” kon men toen al niet velen, laat staan nu, de USA wenst Europa tot oorlogsgebied te maken, steken dus het vuurtje aan en vervolgens maken ze dat ze weg komen en hun wapenindustrie klopt weer, Rutte en co zien het gebeuren maar hebben het lef niet om in te grijpen, liever offeren we enige duizenden militairen op dan tegen de USA te zeggen stik maar.

NICOLAI
Antwoord aan  John Stevens
4 jaren geleden

Economische belangen afweging [handel en geld] spelen binnen een “gestuurd” conflict de hoofdrol. ..
Machtsbezit valt in 3 delen
.
Bij een [overlevings] conflict spelen,voor het machtsbehoud 3 punten
1-voedsel [goede landbouwgrond] 2 -energie [gas en olie] en 3 schoon water

4 jaren geleden

Ik ben zelf een litouwse belg en dit artikel is toch zeer subjectief in durf te wedden dat de schrijver russische roots heeft bv. Raketten paatsen in kalingrad nee hoor vooraal niet uitdagend gedrag, vriend mocht rusland iets proberen ik kom u opzoeken russische flikker

Ronald
Antwoord aan  aligator
3 jaren geleden

Viend ; Amerika is wel de leverancier van ellende -en van politieke omwentelingern, ten behoeve van een kleine groep
Amerika is ook de grootste exporteur van wapens,
Wapens voor de vrede
Allemaal objectief vast gesteld

Ronald
3 jaren geleden

Amerika : het rijk van de oorlogs-God – met zijn zionistische Bestuurders/
Noord Korea mag het in de fik schieten.
Het zooijte wat die snor heeft vergeten is dan ook geliik opgeruimd

13 Herkenbare zaken bij Valse-Vlag-operaties

Steeds meer ZZP-ers komen in de bijstand terecht en tellen niet meer mee bij werkloosheidscijfer