in , , ,

Artikel 1: Uw overheid discrimineert allen, niemand uitgezonderd

Een Nederlandse gemeente kan in haar bepaling op de aanwezigheid van een wettelijk recht op een bijstandsuitkering zélf uitmaken of zij wel of geen rekening houdt met het bezit van een auto, motor of caravan van een bepaalde waarde. Ook kan een individuele gemeente zelf bepalen hoe zij die waarde van een auto, motor of caravan vaststelt. En zo weet bijvoorbeeld de gemeente in antwoord op de vraag; ‘Mag ik mijn auto houden als ik een bijstandsuitkering heb'?, het volgende: Dat hangt af van de waarde van uw auto. Is die meer waard dan € 3.500,-, dan telt het meerdere als vermogen. Komt u daardoor uit boven de vermogensnorm, dan moet u de auto verkopen.*Belangrijk: In een andere gemeente kan dit weer compleet anders zijn.

(De vermogensnorm voor 2015 betreft € 11.790,- voor een gezamenlijke huishouding en/of alleenstaande ouder)

Het allereerste dat natuurlijk opvalt is de volstrekte willekeur. Zo kan gemeente A compleet niet geïnteresseerd zijn in de waarde van de auto van een bijstandsgerechtigde, terwijl gemeente B een auto van € 1.000,- al genoeg vind. Maar concreet betekent dit dat 2 werknemers die bij hetzelfde bedrijf werkzaam waren alvorens het failliet ging, in vestigingsgemeente C, geconfronteerd kunnen worden met de financiële consequentie dat de ene collega tot mogelijk €  20.000,- aan de gemeente moet betalen voor het verkrijgen van een bijstandsuitkering terwijl die ander daarvoor helemaal niets betaalt, afhankelijk van zijn woonplaats.

auto-8

(Autoshowroom bijstandsgerechtigden)

Ga maar na: Collega A en B hebben beide een goede auto om tijdig, betrouwbaar, veilig en milieuvriendelijk op het werk te komen. Beide hebben dezelfde auto met een waarde van € 15.000,- Als beide nu € 11.790,- op de bankrekening hebben staan dan kan dit concreet betekenen dat collega A toch eerst € 15.000,- gaat betalen aan zijn gemeente, de ander niet.

Willekeur, volslagen willekeur, en volkomen in strijd met “Wij zullen discriminatie nooit accepteren'', zoals volgens Lodewijk Assher. Maar bovendien en bovenal ook nog eens in flagrante strijd met artikel 1. uit de Nederlandse .

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

In die grondwet staat namelijk niet(!) ‘allen die zich binnen dezelfde Nederlandse gemeente bevinden', maar daar staat juist geschreven ‘allen die zich binnen Nederland bevinden'. Een nuance verschil met dramatische gevolgen. Maar wie heeft de socialisten van de haar schande en vertwijfeling alreeds horen uitschreeuwen? Muisstil toch? Hebben we überhaupt al politici de haren van afgrijzen uit het hoofd zien trekken? Hebben we de MSM al kunnen betrappen op een melding van discrepantie t.a.v. Art 1 uit de grondwet?

Wij willen u een beschouwing van de overheveling van taken op het gebied van Zorg en- ondersteuning van het Rijk naar de gemeenten besparen, maar daarvoor geldt natuurlijk exact hetzelfde: in flagrante tegenspraak met hetgeen art.1 uit de Nederlandse grondwet stelt. En het is precies vanwege deze redenen dat wij dan ook al eerder schreven dat discriminatie te pas en te onpas door de Nederlandse wordt ingezet om het land te kunnen besturen, en dat zij daarmee impliciet aangeeft dat zonder discriminatie Nederland onbestuurbaar is. Dat ze voor de bühne iets anders bij elkaar ouwehoert is volkomen irrelevant, want deze kwaliteit ligt juist veeleer bij de kerntaken van politici in het algemeen.

grondwet-2

Maar naar de letter en geest van de Grondwet had de overheveling van alle voornoemde taken van het Rijk naar de gemeenten dientengevolge nooit plaats kunnen hebben.

Tenzij je de grondwet, art. 1, natuurlijk als volg uitlegt:

“Uw overheid discrimineert allen, niemand uitgezonderd, binnen Rijk en gemeenten, waardoor niemand wordt gediscrimineerd”

Lees verder via nachthemel.nl.

Photo by Marco Raaphorst


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU-leiders verschuilen zich in TTIP-debat achter Brussel

Zo kan/gaat Griekenland onder hun schuld uit komen