in , , ,

EU-leiders verschuilen zich in TTIP-debat achter Brussel

In het debat over het vrijhandelsverdrag tussen de en de , kortweg TTIP, doen -leiders te weinig om uit te leggen hoe het zit.

Dat zegt de Europese hoofdonderhandelaar, Ignacio Garcia Bercero, in een vrijdag gepubliceerd interview met Het Financieele Dagblad.

De laatste weken is de discussie rondom TTIP opgelaaid. Vooral tegenstanders laten van zich horen, zij vrezen een inperking van in geldende standaarden rondom voedselveiligheid, arbeidsomstandigheden en dierenwelzijn die vooral voor Amerikaanse multinationals gunstig uitpakken.

Ook is er veel over de voorgenomen investeringsverdragen (ISDS in jargon). Zo'n verdrag geeft multinationals de kans om overheden aan te klagen als investeringen door veranderende - en regelgeving minder of helemaal niets meer waard worden. Daar komt geen nationale aan te pas.

Lees verder via NU.nl.

Photo by Global Justice Now


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onacceptabele verstrengeling banken en politiek

Artikel 1: Uw overheid discrimineert allen, niemand uitgezonderd