in ,

BAM! Gewoon omdat het kan: ABN Amro en Rabobank verhogen kosten bankieren

B1MA2ViIEAAyOsn1

De klanten van ABN Amro en Rabobank zijn volgend jaar meer geld kwijt aan bankieren. De kosten gaan bij deze twee banken gemiddeld met 5 procent omhoog. De Consumentenbond eist ‘een acceptabele verklaring’. ING, SNS en de RegioBank zeggen de tarieven in 2015 niet te verhogen.

Terwijl klanten amper nog gratis papieren afschriften krijgen en het meeste online zelf regelen, wordt het betaalpakket bij de twee grote banken toch weer duurder.

Volgens ABN Amro is die verhoging nodig om te kunnen blijven investeren in nieuwe diensten en producten, zoals het mobiel betalen. ‘En we moeten ook investeren in de veiligheid van het bankieren. Daarnaast is er nieuwe Europese wet- en regelgeving gekomen rond het betalingsverkeer: de iban en sepa,’ aldus Karin de Vries namens ABN Amro.

De Rabobank geeft ook investeringen op als reden voor de tariefsverhoging. ‘We willen onze dienstverlening op internet en de mobiele telefoon blijven vernieuwen. Steeds meer services kunnen 7×24 uur online geregeld worden,’ aldus Kees Nanninga van de Rabo.

Lees verder via AD.nl.

 

Foto via DdR`

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14510667259 6f1603fde7 thuiszorg1

Thuiswonende dementerende vaak vastgebonden en met dwang verzorgd

9646886642 08f425fe4e global dimming1

De meest winstgevende hoax van onze corrupte wereldleiders!