in

Bananenrepubliek beerput: pro-Wopke donateurs hadden enorm veel baat bij aanpassingen CDA-programma

5065708736 7be843bf23 CDA
Photo by zoetnet

De beerput is nu echt aan het opengaan bij het CDA. Want uit onderzoek blijkt dat rijke donateurs die, nadat Wopke Hoekstra CDA-leider werd, enorme bedragen aan de partij gaven, op een bepaalde manier zijn terugbetaald.

Want kort voor het CDA-congres diende Hoekstra namelijk ineens allerlei veranderingen in voor het verkiezingsprogramma; veranderen die – heel gek! – in het voordeel waren van de donateurs in kwestie.

In Amerika noemen ze dit pay to play. Je moet betalen om mee te kunnen spelen, en om ervoor te zorgen dat politici doen wat jij wilt. In het Nederlands hebben we er natuurlijk ook een prima uitdrukking voor, maar die is niet puur politiek van aard: voort wat, hoort wat.

Wat is er aan de hand? Nou, in zijn document over de verkiezingsnederlaag van het CDA schreef Pieter Omtzigt – die toen nog lid was van die principeloze machtspartij – dat rijke donateurs een enorme gift hadden gedaan aan de partij.

Maar die gift was volgens hem niet zomaar uit een goed hart gegeven. Nee, ze zouden baat hebben gehad bij wijzigingen in het verkiezingsprogramma.

“[D]ie sponsoren en iemand in het campagneteam hebben belang bij pogingen om wijzigingen aan te brengen in de CDA plannen zoals die in Wopkes New Deal en het verkiezingsprogramma zijn uitgewerkt,” aldus Omtzigt.

Nou, Follow The Money is nu in de beschikbare documenten, cijfers, etc. gedoken en komt tot de conclusie dat de beschuldiging van Omtzigt correct is.

Wij citeren:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
boze amerikaanse moeder over schoolboek over seks

Hongaarse ‘anti-homo’ wet beschermt in werkelijkheid kinderen tegen pedofielen en pornografie

de complottheorieen rond mh17 en

Het geheim van de verlorene luchtverkeersleider