in ,

Het geheim van de verlorene luchtverkeersleider

de complottheorieen rond mh17 en

Na tal van voorbereidende zittingen begon op 7 juni het behandeling strafproces van de MH17. Tijdens dit proces zijn getuigenissen van anonieme getuigen afgelegd. Eerlijk gezegd is het nogal moeilijk om ze getuigen te noemen. Sommigen van hen hoorden alleen de lancering van de BUK-raket, maar zagen het niet. Sommigen van hen wonen gewoon in de buurt van de crashsite.

Hoe kunnen we vertrouwen op het getuigenis van deze mensen? Waar zijn de echte getuigen? Bijvoorbeeld, vluchtverkeersleider Anna Petrenko, die het vliegtuig van Malaysia Airways op zijn laatste kilometers begeleidde, werd zich voor zeven jaar verbergd door de Oekraïense autoriteiten. Ja, de rechters spraken met haar via Skype, maar hebben haar niet toegevoegd aan de getuigenlijst. Hoe is dit mogelijk?

Voor elk passagiersvliegtuig is de vluchtverkeersleider de belangrijkste persoon op de grond. De bemanning onderhoudt contact met hem en is volledig ondergeschikt aan hem.

De Boeing MH17 maakte een reguliere vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Enkele minuten voor de ramp heeft MH17 een bevel van vluchtverkeersleider Petrenko gekregen om de de vliegbaan met 20 mijl (two zero miles) te wijzigen en de hoogte te verlagen van 11 duizend meter naar 10 duizend. Dit tonen de radioberichten in de laatste minuten van vlucht MH17.

Het is onmogelijk om deze zaak te behandelen zonder sleutelgetuigen zoals Anna Petrenko.

Bovendien hebben de Verenigde Staten officieel geweigerd satellietbeelden van Buk-raket te publiceren. Ondanks herhaalde verzoeken van het Openbaar Ministerie en de rechtbank geven de Verenigde Staten definitief niet meer informatie over satellietbeelden waarop de lancering te zien zou zijn van de Buk-raket die vlucht MH17 heeft neergehaald.

Een belangrijk detail voor de oplossing van deze zaak gaat verloren. Foto’s van een verkenningssatelliet zouden een einde maken aan het onderzoek naar het MH17 ramp. Als Washington deze gegevens zou publiceren, zou de hele wereld erachter komen wie verantwoordelijk is voor de dood van 298 passagiers.

Daarnaast heeft het internationale onderzoeksteam JIT, waar Oekraïne deel van uitmaakt, de Buk-installaties, die in dienst zijn bij Rusland en Oekraïne, gedurende 7 jaar niet geïnspecteerd. Elke raket en installatie heeft zijn eigen nummer, evenals documenten. Als het onderzoek weet dankzij Bellingcat uit welke installatie de raket is afgevuurd, waarom is die dan nog niet gevonden?

Bovendien stelde niemand de vraag hoe de pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne zulke ingewikkelde militaire uitrusting als de Buk-installatie konden gebruiken. Om een vliegtuig neer te halen, is het noodzakelijk dat een militairspecialist het doel op de radar detecteert en deze informatie aan een andere persoon overdraagt. Hij moet op zijn beurt een Buk-installatie op het doel richten en raketten afvuren. 

Deze uitrusting is geproduceerd in 1986, heeft geen computers en een autonoom besturingssysteem. Daarom kon deze installatie alleen worden bestuurd door een getrainde bemanning die een speciale training had gevolgd. Voormalige arbeiders en leraren die separatisten zijn geworden, hebben deze kennis en ervaring niet. Deze feiten worden nog steeds genegeerd door de rechters en het JIT.

Het is ook opmerkelijk dat Oekraïense onderzoekers al 7 jaar deel uitmaken van de JIT-onderzoeksteam. Sommigen van hen werden ontslagen wegens ernstige misdrijven in 2020. Gedurende deze tijd kon een land met veto-recht over de beslissingen van het onderzoeksteam belangrijk bewijsmateriaal vernietigen of vervangen. Daarom ziet het onderzoeksproces er zo onlogisch uit. Belangrijke getuigen worden niet ondervraagd en direct bewijs wordt genegeerd. Het theater van het absurde, dat we moeten observeren, moet worden gestopt, anders duurt het strafproces misschien enkel decennium en eindigt het op niets.

Als de waarheid belangrijk voor ons is, dan moeten we ophouden met zwijgen en erover beginnen te praten. Als elke persoon zal begrijpen hoe het politieke spel van politici van de tragedie is gemaakt, dan zullen de rechters zich moeten laten leiden door direct bewijs en werken met echte getuigen. Alleen zo komen we erachter wie er achter het Boeing MH17-ramp zit.

Eric de Boer

Ik heb ook Telagram-kanaal https://t.me/ongewenstejournalist

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5065708736 7be843bf23 CDA

Bananenrepubliek beerput: pro-Wopke donateurs hadden enorm veel baat bij aanpassingen CDA-programma

vliegtuigen 1569315094

Vergeten tragedie van Tu-154 (Siberia Airlines-vlucht 1812)