in , , ,

Bankieren is “niet” verplicht: Je Privacy ‘vervalt’ bij een onjuiste bankstorting

15642300222 f5f29829d0 bankieren

Stort een onbekende per ongeluk geld op uw rekening? Dan dient u dit zelf terug te storten. Duurt dit even, dan kan de bank uw gegevens verstrekken aan degene die de fout heeft gemaakt. De procedure die banken met elkaar hebben afgesproken is dat de bank waar degene bankiert die het geld per abuis had overgemaakt, een brief stuurde met het verzoek de som terug te storten. Hiervoor krijgt de ontvanger vier weken de tijd.

Is er dan niets gebeurd, vraagt de bank de ontvangers naam en adres op en stuurt die naar de persoon die het geld terug wil zodat deze contact kan opnemen. Een klant die dit overkwam is verbolgen: „Straks staat er een gek voor mijn deur.”

Volgens een bank-woordvoerster is de ontvanger strafbaar als deze het bedrag niet terugstort. „Hoewel ik begrijp dat het vervelend is, is het ook niet fijn als je geld niet terugkrijgt.” Een aangetekende brief is meestal niet nodig, aldus de zegsvrouw. „Als we nog eens zouden bellen, moeten we haar ook weer een week de tijd geven om terug te storten. Dat vertraagt alleen maar.”

Lees verder via PrivacyNieuws.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5384398055 cbec8115b0 Rutte

Rutte: ik declareer al jaren niets meer wegens te transparant en openbaar

6171982344 be2d9cb490 EU euro1

Eurocommissaris Financiën zegt: Europa heeft geen ‘Plan B’