in , , ,

Bankieren is “niet” verplicht: Je Privacy ‘vervalt’ bij een onjuiste bankstorting

Stort een onbekende per ongeluk op uw rekening? Dan dient u dit zelf terug te storten. Duurt dit even, dan kan de bank uw gegevens verstrekken aan degene die de fout heeft gemaakt. De procedure die banken met elkaar hebben afgesproken is dat de bank waar degene bankiert die het geld per abuis had overgemaakt, een brief stuurde met het verzoek de som terug te storten. Hiervoor krijgt de ontvanger vier weken de tijd.

Is er dan niets gebeurd, vraagt de bank de ontvangers naam en adres op en stuurt die naar de persoon die het geld terug wil zodat deze contact kan opnemen. Een klant die dit overkwam is verbolgen: „Straks staat er een gek voor mijn deur.”

Volgens een bank-woordvoerster is de ontvanger strafbaar als deze het bedrag niet terugstort. „Hoewel ik begrijp dat het vervelend is, is het ook niet fijn als je geld niet terugkrijgt.” Een aangetekende brief is meestal niet nodig, aldus de zegsvrouw. „Als we nog eens zouden bellen, moeten we haar ook weer een week de tijd geven om terug te storten. Dat vertraagt alleen maar.”

Lees verder via PrivacyNieuws.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
machiavelli
3 jaren geleden

De bank pleegt wel degelijk strafbare feiten cq. schend de privacy. Alleen de burger ziet dit niet – of heeft geen om hierover te reckameren bij de bank. Een klacht tegen een bank “via het Kifit” leverd niets pop. Zijn allemaal collusie vrienden van justitie
.

Rutte: ik declareer al jaren niets meer wegens te transparant en openbaar

Eurocommissaris Financiën zegt: Europa heeft geen ‘Plan B’