in , ,

Belastingdienst kijkt mee in kilometerstand database RDW

De kilometerstanden die de RDW sinds dit jaar van alle auto's bijhoudt, zijn onbedoeld een nieuwe bron van informatie voor de . De dienst heeft al in ‘enkele tientallen' gevallen kilometerstanden opgevraagd bij de RDW.

Dat gebeurt vooral om het privégebruik van lease- en zakenwagens te controleren, aldus een woordvoerder van de Belastingdienst. “Maar we kunnen in principe voor alle autogerelateerde belastingen de gegevens opvragen bij de RDW.” Zo zou de dienst bij twijfel ook belastingvrij gedeclareerde kilometers kunnen controleren.

Het doorgeven van kilometerstanden is sinds 1 januari verplicht bij alle reparaties boven de 150 . Het systeem is bedoeld om met tellerstanden te voorkomen. Vorig jaar leidde het opvragen van parkeergegevens door de Belastingdienst tot , omdat de van automobilisten in het geding zou komen.

Ook werd bekend dat de Belastingdienst via een convenant alle beelden van KLPD-'s krijgt. Volgende week dient een over die kwestie. De dienst vroeg bij KLPD en parkeerbedrijven alle gegevens op, om er vervolgens de bruikbare zaken uit te selecteren.

Lees verder via Regionale dagbladen, 11 november 2014: ‘Belastingdienst kijkt mee in kilometerstand'.

 

Foto via KlausNahr


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wie garandeert ónze veiligheid? 100 extra agenten ingevlogen om Rutte te beschermen

Eindelijk komt het volk voor zichzelf op: Ongekende boycot inwoners Hoogeveen tegen Achmea