in , , ,

Eindelijk komt het volk voor zichzelf op: Ongekende boycot inwoners Hoogeveen tegen Achmea

4342545357 8410c47b58 achmea1

Ontevreden inwoners van Hoogeveen zijn een boycot gestart tegen zorgverzekeraar Achmea. Een plaatselijke actiegroep, die eerder met succes voor behoud van het plaatselijke Bethesda-ziekenhuis streed, roept de bevolking op weg te gaan bij de zorgverzekeraar. Inwoners worden aangespoord voor hun ziektekostenpolis over te stappen naar DSW, een verzekeraar uit Schiedam.

Het is voor het eerst dat ontevreden inwoners zo gericht actie voeren tegen de belangrijkste zorgverzekeraar in hun regio. Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland, heeft in Hoogeveen een marktaandeel van circa 70 procent.

‘ACHMEA GEEFT ONS GEEN ANDERE KEUS’

Directe aanleiding voor de daadwerkelijke boycot is de manier waarop Achmea zorg wil inkopen bij Zorggroep Leveste Middenveld, de ziekenhuisgroep met klinieken in Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen. Actiegroep Bethesda Moet Blijven zegt het gedrag van grote zorgverzekeraars “meer dan zat” te zijn.

Lees verder via nrc.nl.

 

Foto via The Wolf cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1108291374 eb58b5fbc8 kilometerstand1

Belastingdienst kijkt mee in kilometerstand database RDW

minfin1

Staatssecretaris Wiebes is ongeschikt, informeert Kamer onvolledig over schepen transacties